Завршена ексхумација у Брчком, у бунару нису пронађени посмртни остаци жртава рата - nula49.com
spot_img
spot_img

Завршена ексхумација у Брчком, у бунару нису пронађени посмртни остаци жртава рата

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ексхумација у насељу Мераје у Брчком на којој се радило два дана окончана је, а посмртни остаци нису пронађени, потврдила је за Анадолу гласноговорница Института за нестале особе Босне и Херцеговине Емза Фазлић.

“Трагом информације да се у бунару породичне куће налазе посмртни остаци двије жртве ископан је и пречишћен бунар дубине седам метара али ништа није пронађено. Информација се није показала тачном”, казала је Фазлић.

Ексхумација на локалитету Мераје у Брчком започела је у сриједу у подневним сатима. Радило се о претраживању, односно чишћењу бунара који се налази у дворишту приватне куће, а за које су имали информацију да би могао крити посмртне остатке једне или двије жртве, највјероватније бошњачке националности.

Ово је други случај претраживања терена и ексхумација на подручју Брчко дистрикта Босне и Херцеговине у протеклих мјесец дана.

И крајем септембра су некомплетни посмртни остаци једне жртве протеклог рата ексхумирани у дворишту породичне куће Небојше Мраовића у Брчко дистрикту.

 

 

(federalna.ba)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img