Završen “Lokomotiva Kup Brčko”: Pehari otišli u Zagreb

Vikend za nama bio je u znaku rukometa – tokom tri dana Lokomotiva kupa Brčaci su imali prilike gledati 58 ekipa iz deset evropskih zemalja i uživati u vrhunskom rukometu.

[fb-e url=”https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1955334741452348.1073741840.1541313152854511&type=1&l=a6f8b96bc7”]

Sudeći po rezultatima, vrhunski rukomet igra se u susjednoj Hrvatskoj jer su u Zagreb otišli pobjednički pehari. Pobjednici turnira su: Maksimir (U13), Dugo Selo (U15) i PPD Zagreb (U17).

- Reklama -

“Rekao bih – ponovo smo prvaci jer smo bili i prošle, s tim da smo tada igrali sa slovenskom ekipom Celje. Ove godine smo došli kao favoriti i odbranili naslov. Mi ne bi dolazili tu svake godine, već deset godina, da turnir to ne zaslužuje. Turnir je odličan, dovodi najbolje ekipe iz regije i jako je kvalitetan”, reako je nakon turnira Boris Nemec, RK Zagreb.

Ipak, ono što će najviše obradovati sve ljubitelje sporta jeste činjenica da je i ovogodišnji Lokomotiva kup bio vrhunski organizovan, te da je opravdao očekivanja svih posjetilaca.

Sa tradicijom od 15 godina, ovo takmičenje ipak uspijeva da svake godine dobije na kvalitetu, a posebnu radost izaziva činjenica je ovogodišnji Lokomotiva kup bio najbrojniji do sada – sa 58 ekipa iz deset evripskih zemalja.

“To je jedan fantastičan broj ljudi koji je boravio u našem gradu. Sve četiri dvorane u kojima smo igrali su bile prepune gledalaca. Svi mi iz organizacije i same ekipe učesnice mogu biti zadovoljne. Gledao se dobar rukomet, fantastična igra svih ekipa. Mnogo više ekipa ove godine koje su omogućile našim gledaocima na tribinama da vide nešto što se kod nas ne dešava. Po svima je ovo jedan od najboljih turnira u Evropi”. rekao je Goran Vasić, predsjednik RK Lokomotiva.

 

 

 

 

 

 

(nula49.com/brcko.tv)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime