spot_img
spot_img

Засједала Влада: 500.000 за самозапошљавање, стипендије за дефицитарна занимања

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Влада Брчко дистрикта Босне и Херцеговине на 13. редовној сједници, на приједлог Одјељења за привредни развој, спорт и културу, усвојила је Одлуку о одобравању текућег трансфера и Програм утрошка средстава у корист Завода за запошљавање Брчко дистрикта Босне и Херцеговине за реализацију Програма самозапошљавања на подручју Дистрикта за 2023. годину.

Средства су намијењена незапосленим лицима која покрећу дјелатност из области производње, занатства и услуга (осим трговине и угоститељства), а укупан износ средстава за реализацију програма износи 500.000,00 КМ.

На приједлог Одјељења за образовање Влада Дистрикта одобрила је и Програм утрошка средстава за стипендирање ђака дефицитарних занимања. Одобрено је стипендирање до 145 ђака првог разреда средњих школа и стипендирање до 87 ђака другог разреда средњих школа који упишу редовно школовање у једном од дефицитарних занимања, а која су проглашена дефицитарним за 2023/2024. годину.

Влада Дистрикта је на приједлог Одјељења за здравство и остале услуге усвојила и Акциони план Брчко дистрикта БиХ за спровођење Стратегије БиХ за превенцију и борбу против тероризма 2021–2026.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img