spot_img
spot_img

Zasjedala Vlada: 500.000 za samozapošljavanje, stipendije za deficitarna zanimanja

spot_img
spot_img

Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine na 13. redovnoj sjednici, na prijedlog Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu, usvojila je Odluku o odobravanju tekućeg transfera i Program utroška sredstava u korist Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta Bosne i Hercegovine za realizaciju Programa samozapošljavanja na području Distrikta za 2023. godinu.

Sredstva su namijenjena nezaposlenim licima koja pokreću djelatnost iz oblasti proizvodnje, zanatstva i usluga (osim trgovine i ugostiteljstva), a ukupan iznos sredstava za realizaciju programa iznosi 500.000,00 KM.

Na prijedlog Odjeljenja za obrazovanje Vlada Distrikta odobrila je i Program utroška sredstava za stipendiranje đaka deficitarnih zanimanja. Odobreno je stipendiranje do 145 đaka prvog razreda srednjih škola i stipendiranje do 87 đaka drugog razreda srednjih škola koji upišu redovno školovanje u jednom od deficitarnih zanimanja, a koja su proglašena deficitarnim za 2023/2024. godinu.

Vlada Distrikta je na prijedlog Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge usvojila i Akcioni plan Brčko distrikta BiH za sprovođenje Strategije BiH za prevenciju i borbu protiv terorizma 2021–2026.

 

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img