Zaposlenici brčanskog zdravstva od Kriznog štaba traže pravdu

Nezadovoljno osoblje brčanske KOVID bolnice prije dva dana uputilo je protestnu notu Kriznom štabu Brčko distrikta BiH zbog toga što ih je direktor Bolnice u Brčkom prim. dr Dušan Stokić izostavio sa spiska zaposlenika kojima će biti povećana primanja za angažman tokom brige o osobama koje su kao suspektni ležali u toj ustanovi.

U pismu na kome stoje potpisi 62 ljekara, medicinskih sestara i spremačica, podsjeća se da je njihov direktor, dr Stokić u pismu upućenom Štabu tražio novčanu naknadu samo za 4 ljekara i 13 medicinskih sestara i tehničara sa odjeljenja Anesteziologije i to dok se brinu o bolesnicima.

“Smatramo da je ova Molba u najmanju ruku nekorektna i diskriminirajuća po ostale radnike koji rade više od mjesec i po dana sa sa COVID-19 pozitivnim u suspektnim pacijentima, a tu ubrajamo spremačice, medicinske setre-tehničare i ljekare. Ne razumijemo zašto se traži povećanje primanja od 100 odsto samo za navedene radnike, jer nisu ni po čemu više izloženi infekciji od ostalih koji rade sa pozitivnim i suspektnim pacijentima (Trijažna ambulanta, Mobilni timovi, Odjeljenje za izolacije COVID-19 – suspektne-zgrada Ginekologije, Odjeljenje izolacije COVID-19- zgrada grudnog, RTG tehničari-sestre, koji vrše snimanje COVID-19 suspektnih i pozitivnih pacijenata)”, navodi se u protestnom pismu.

“Napominjemo da na početku zapsoleni koji su radili sa suspektnim i pozitivnim COVID-19 pacijentima nisu imali adekvatnu zaštitnu opremu, te su tako bili mnogo više izloženi infekciji, a nisu imali povlašćeni položaj u smislu povećanja primanja”, podsjeća se u protestnom pismu.

Potpisnici pisma ističu da su od direktora bolnice dr Stokića tražili da pomenutu molbu koju je uputio Kriznom štabu povuče i da traži ista povećanja primanja za sve radnike koji rade sa suspektnim i pozitivnim COVID-19 zaposlenicima.

Potpisani radnici su takođe od direktora Stokića tražili javno izvinjenje zbog diskriminacije, ali i objašnjenje za takav postupak.

Na kraju pisma upućenog 28. aprila Kriznom štabu, potpisani radnici traže da budu jednako tretirani svi koji su radili sa suspektnim i pozitivnim COVID-19 pacijentima ili će svoja prava potražiti od nadležnih organa i institucija.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime