spot_img
spot_img

Započinje rekonstrukcija Hirurgije u brčanskoj Bolnici

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Šef Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko distrikta Sead Šadić danas je s Đurom Vinkovićem, direktorom Konzorcija “Vinković” iz Orašja, potpisao ugovor o izvođenju radova rekonstrukcije odjeljenja Hirurgije u Opštoj bolnici Javne zdravstvene ustanove Brčko.

Sve bi trebalo biti završeno za četiri mjeseca.

Nakon iskazane potrebe od strane rukovodstva Javne zdravstvene ustanove Brčkom da se što hitnije pristupi rekonstrukciji odjela Hirurgije i Pedijatrije u brčanskoj Bolnici, Odjeljenje za zdravstvo u Vladi Brčko distrikta je izvršilo procjenu i utvrdilo da je samo za rekonstrukciju Hirurgije neophodno preko milion KM.

„Ukupna vijednost navedenih radova iznosi 1.154.000 KM, a izvođač se obavezao da će cjelokupan posao rekonstrukcije ovog veoma važnog bolničkog odjela biti završen za 120 dana”, naglasio je Sead Šadić, šef resornog Odjeljenja.

U ime izvođača radova Đuro Vinković je pojasnio da će biti izvršena kompletna rekonstrukcija svih instalacija, podova, građevinski radovi preuređenja prostorija, te zamjena kompletne stolarije na odjelu Hirurgije.

U dogovoru sa rukovodstvom Javne zdravstvene ustanove u Brčkom već je napravljen plan da tokom izvođenja radova ovaj odjel bude prebačen na odjel Pedijatrije u brčanskoj Bolnici dok će za to vrijeme Pedijatrija biti izmještena na odjel za ORL.

Odjeljenje za zdravstvo Vlade Brčko distrikta je takođe već pribavilo i odobrenje za rekonstrukciju Pedijatrije u brčanskoj Bolnici, a sredstva za te radove će biti obezbijeđena kroz rebalans budžeta.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img