spot_img
spot_img

Započeta 8. redovna sjednica Vlade Brčko distrikta

spot_img
spot_img

Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine započela je 8. redovnu sjednicu odobrivši prijedlog Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge koji se tiče izrade Nacrta zakona o dopunskim pravima demobilisanom borcu i članu porodice umrlog demobilisanog borca.

Ovim prijedlogom odobrene su Smjernice koje se, između ostalog, odnose na oslobađanje plaćanja participacije prilikom liječenja, omogućavanje medicinske rehabilitacije i pokrivanje troškova liječenja van Distrikta, kao i povoljnijeg položaja demobilisanom borcu i članovima porodice umrlog demobilisanog borca prilikom zapošljavanja.

Na prijedlog Odjeljenja za obrazovanje odobrene su Smjernice za izradu nacrta pravilnika o opisnom ocjenjivanju učenika u prvom razredu osnovne škole u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine, kojima će se definisati principi ocjenjivanja, osnovne elemente u postupcima provjeravanja kao i elemente praćenja i ocjenjivanja učeničkih postignuća.

Ujedno, na prijedlog Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu usvojen je Program mjera za zdravstvenu zaštitu životinja na području Brčko distrikta BiH za 2023. godinu, koji uključuje mjere zaštite za kopitare, živinu, pčele, ribe i divlje životinje.

 

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img