spot_img
spot_img

Закон вриједи само за неке

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Некада су се у Дистрикту поштовали Закони, а Службеник за етику радио посао за који прима високу плату.

Истини за вољу, увијек је ту ходано по ивици, али никад се није дешавало да државни и јавни службеници (упосленици Одјељења за образовање) крше директно Закон о државној служби (члан 16.) и Закон о образовању у основним и средњим школама (члан 6.) и јавно дјелују и промовишу политичке странке.

Закон о државној служби, члан 16. каже:

  1. Службеник односно намјештеник може бити члан политичке странке, односно неке друге политичке организације, а политичко мишљење не смије утјецати на његов рад.
  2. Службеник односно намјештеник не може бити члан органа политичких странака односно друге политике организације.
  3. Службеник односно намјештеник у свом раду не смије слиједити инструкције политичких организација и за вријеме радног времена ни на било који други начин подстицати остале службенике односно намјештенике да се укључе у рад политичке странке.
  4. У складу са Етичким кодексом службеник за етику надлежан је за праћење овог члана.

Током локалних избора у Брчко дистрикту БиХ, били смо свједоци, а што није забиљежено до сада, да су се упосленици Одјељења за образовање свесрдно трудили промовисати своје политичке идоле, те по друштвеним мрежама дијелити објаве политичких странака и тиме кршити наведене законе, те да је то рађено од стране особа у школама које треба да буду узори нашој дјеци промовишући политичку странку и њихове ставове.

Питамо се да ли је то икоме запало за око, и да ли су јавни службеници заборавили на своје обавезе приликом упошљавања у Владина одјељења?

Питамо се коме су Закони намијењени, или су појединци читај заштићени, и чиме се бави и по чијим инструкцијама ради (да неке ствари не види) службеник који прима плату да води рачуна о овоме?

Забринути грађани

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img