Zakon o budžetu i Savski most: Zakazana nova sjednica Skupštine

- Reklama -

Šefovi poslaničkih klubova u Skupštini Brčko distrikta BiH dogovorili su se danas na pripremnom sastanku da 57. redovna sjednica bude održana u srijedu 18. decembra 2019. godine.

Potpredsjednik Skupštine Ivo Filipović rekao je, nakon pripremnog sastanka, da će se pred poslanicima naći trideset pet (35) tačaka dnevnog reda od kojih se sedam odnosi na razmatranje i usvajanje zakona, a tu je i više odluka među kojima i Odluka o privremenom finansiranju institucija Brčko distrikta BiH u prva tri mjeseca naredne godine, kao i nekoliko izvještaja o reviziji finansijskog poslovanja odjeljenja i institucija Brčko distrikta u prethodnoj godini.

- Reklama -

– Smatram da su se stvorili uslovi da Zakon o budžetu Brčko distrikta BiH stavimo ne samo na dnevni red nego i da ga usvojimo. Od prvog čitanja pa do sada obavljene su dvije javne rasprave o Nacrtu ovog zakona, razmatran je na najmanje pet sjednica Komisije za budžet i smatram da smo uspjeli doći do kvalitetnih rješenja – rekao je potpredsjednik Filipović.

Na dnevnom redu 57. redovne sjednice razmatraće se u drugom čitanju i Zakon o radu, Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o planiranju, projektovanju i razvoju Brčko distrikta BiH, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prostornom planiranju i građenju. Nacrt zakona o dopuni Zakona o zdravstvenom osiguranju biće razmatran po hitnom postupku, a u prvom čitanju će se pred poslanicima naći Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnim preduzećima.

Pred poslanicima će se naći i Predlog odluke o povjeravanju vanrednog održavanja/rekonstrukcije mosta Brčko–Gunja, preko rijeke Save, Javnom preduzeću „Putevi Brčko“ a u dnevni red je uvršćeno i više odluka o utvrđivanju javnog interesa kao i nekoliko informacija po zahtjevu poslanika Skupštine Distrikta.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime