spot_img
spot_img

Закон о буџету и Савски мост: Заказана нова сједница Скупштине

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Шефови посланичких клубова у Скупштини Брчко дистрикта БиХ договорили су се данас на припремном састанку да 57. редовна сједница буде одржана у сриједу 18. децембра 2019. године.

Потпредсједник Скупштине Иво Филиповић рекао је, након припремног састанка, да ће се пред посланицима наћи тридесет пет (35) тачака дневног реда од којих се седам односи на разматрање и усвајање закона, а ту је и више одлука међу којима и Одлука о привременом финансирању институција Брчко дистрикта БиХ у прва три мјесеца наредне године, као и неколико извјештаја о ревизији финансијског пословања одјељења и институција Брчко дистрикта у претходној години.

– Сматрам да су се створили услови да Закон о буџету Брчко дистрикта БиХ ставимо не само на дневни ред него и да га усвојимо. Од првог читања па до сада обављене су двије јавне расправе о Нацрту овог закона, разматран је на најмање пет сједница Комисије за буџет и сматрам да смо успјели доћи до квалитетних рјешења – рекао је потпредсједник Филиповић.

На дневном реду 57. редовне сједнице разматраће се у другом читању и Закон о раду, Закон о измјенама и допунама Закона о планирању, пројектовању и развоју Брчко дистрикта БиХ, Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о просторном планирању и грађењу. Нацрт закона о допуни Закона о здравственом осигурању биће разматран по хитном поступку, а у првом читању ће се пред посланицима наћи Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о јавним предузећима.

Пред посланицима ће се наћи и Предлог одлуке о повјеравању ванредног одржавања/реконструкције моста Брчко–Гуња, преко ријеке Саве, Јавном предузећу „Путеви Брчко“ а у дневни ред је увршћено и више одлука о утврђивању јавног интереса као и неколико информација по захтјеву посланика Скупштине Дистрикта.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img