spot_img
spot_img

Zakazana sjednica Skupštine: Najvažnija tema Zavod za izgradnju

spot_img
spot_img

Šefovi poslaničkih klubova u Skupštini Brčko distrikta dogovorili su na današnjem pripremnom sastanku dnevni red 47. redovne sjednice Skupštine koja je zakazana za narednu srijedu, 24. aprila 2019. godine.

– Imamo veoma obiman dnevni red sa nekoliko zakonskih predloga, a najznačajniji je Nacrt zakona o planiranju, projektovanju i razvoju Brčko distrikta BiH u drugom čitanju, čime konačno stvaramo zakonodavni okvir za početak rada zavoda za izgradnju Brčko distrikta BiH – rekao je Esed Kadrić, predsjednik Skupštine Brčko distrikta, nakon pripremnog sastanka. Kao posebno značajno pitanje naveo je razmatranje Informacije o stanju privrede na području Brčko distrikta BiH sa osvrtom na učinke podsticaja koji se isplaćuju privrednim subjektima u Distriktu.

Pred poslanicima će se naći i Nacrt zakon o dopunama Zakona o državnoj službi u organima javne uprave Brčko distrikta BiH, više izvještaja o radu među kojima i Izvještaj o radu JP „Radio Brčko“ kao i niz odluka o utvrđivanju javnog interesa.

(nula49.com)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img