Zajedno za Lanu: U petak humanitarna akcija

- Reklama -

Možda je vrijeme da zamjenite šajbu? Ili znate nekoga ko bi je trebao zamjeniti? Proslijedite ovu vijest, jer u petak imaju razlog više.

Auto-stakla “Sale” Bijeljina dio su akcije “Za Laninu životnu bitku”, te će sav pazar koji ostvare u petak, 25. septembra, uplatiti za liječenje male Lane Jovanović.

- Reklama -

Desetomjesečna Lana boluje od najtežeg oblika spinalne mišićne atrofije tipa 1, retke, progresivne i smrtonosno neuro-mišićne bolesti, koja dovodi do gubitka osnovnih životnih funkcija.

Lana je među 34 pacijenta u Srbiji koji primaju lijek spinrazu, terapiju dostupnu o trošku države od 2018. Spinraza usporava bolest i značajno pomaže, ali Lanini roditelji sa velikom nadom gledaju u novu gensku terapiju, nedavno registrovanu u Evropi. Ona košta 2,1 milion dolara.

Lijek od 2,1 milion dolara

Radi se o novoj genska terapija, registrovanoj u Evropskoj uniji 19. maja. U nju Lanini roditelji polažu velike nade. Istovremeno je trenutno najskuplja na svetu.

“Lijek košta 2,1 milion dolara. U njenom slučaju bi značio da može da se razvija kao svako normalno dijete, da može da sjedi, da može da hoda, da bude kao svako normalno zdravo dijete i da može da uživa u svom djetinjstvu”, rekao je u razgovoru za N1 Lanin otac, Dimitrije.

Auto-stakla “Sale” 

Ne postoji bolji dan da zamjenite šajbu. Takođe, u petak će u servisu auto-stakla “Sale” biti postavljena kutija, te koriste priliku da pozovu sve zainteresovane da tog dana dođu i daju dobrovoljni prilog.

Što je nekome malo, nekom drugom može značiti život.

Ostali načini za pomoć

Novčana sredstva za Lanu Jovanović prikuplja humanitarna fondacija “Budi human”, pa Lani možete pomoći i na sledeće načine:

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human808 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000069907-42

Uplatom na devizni račun: 160600000006991130

IBAN: RS35160600000006991130

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

 

 

 

(nula49.com/N1)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime