spot_img
spot_img

Заједно за Лану: У петак хуманитарна акција

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Можда је вријеме да замјените шајбу? Или знате некога ко би је требао замјенити? Прослиједите ову вијест, јер у петак имају разлог више.

Ауто-стакла “Сале” Бијељина дио су акције “За Ланину животну битку”, те ће сав пазар који остваре у петак, 25. септембра, уплатити за лијечење мале Лане Јовановић.

Десетомјесечна Лана болује од најтежег облика спиналне мишићне атрофије типа 1, ретке, прогресивне и смртоносно неуро-мишићне болести, која доводи до губитка основних животних функција.

Лана је међу 34 пацијента у Србији који примају лијек спинразу, терапију доступну о трошку државе од 2018. Спинраза успорава болест и значајно помаже, али Ланини родитељи са великом надом гледају у нову генску терапију, недавно регистровану у Европи. Она кошта 2,1 милион долара.

Лијек од 2,1 милион долара

Ради се о новој генска терапија, регистрованој у Европској унији 19. маја. У њу Ланини родитељи полажу велике наде. Истовремено је тренутно најскупља на свету.

“Лијек кошта 2,1 милион долара. У њеном случају би значио да може да се развија као свако нормално дијете, да може да сједи, да може да хода, да буде као свако нормално здраво дијете и да може да ужива у свом дјетињству”, рекао је у разговору за Н1 Ланин отац, Димитрије.

Ауто-стакла “Сале” 

Не постоји бољи дан да замјените шајбу. Такође, у петак ће у сервису ауто-стакла “Сале” бити постављена кутија, те користе прилику да позову све заинтересоване да тог дана дођу и дају добровољни прилог.

Што је некоме мало, неком другом може значити живот.

Остали начини за помоћ

Новчана средства за Лану Јовановић прикупља хуманитарна фондација “Буди хуман”, па Лани можете помоћи и на следеће начине:

Слањем СМС поруке из Швајцарске: Упишимо human808 и пошаљимо СМС на 455

Уплатом на динарски рачун: 160-6000000069907-42

Уплатом на девизни рачун: 160600000006991130

IBAN: RS35160600000006991130

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Уплатом платним картицама путем линка: E-doniraj

Уплатом са вашег PayPal налога путем линка: PayPal

 

 

 

(nula49.com/N1)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img