spot_img
spot_img

Zahvalnica Odbora za pomoć KiM KUD-u “Joco Savić Ilićka” iz Brčkog

spot_img
spot_img

Predsjednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji iz Banjaluke Milorad Arlov u Brčkom je uručio zahvalnicu rukovodstvu KUD-a “Joco Savić Ilićka”.

KUD “Josco Savić Ilićka” iz Brčkog prvi put ove godine je učestvovao projektu, 11. po redu, “Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske”.

Među 800 srpske djece, bilo i 46 srpske djece iz opštine Obilić, koji su bili gosti 19 gradova i opština Republike Srpske.

– Svima koji prvi put učestvuju u našem velikom projektu i humanitarnim akcijama za Kosovo i Metohiju zahvalimo se na ovaj način. Zahvalnice ćemo ubrzo uručiti i opštinama Vlasenica i Nevesinje. U velikom projektu, u kojem je do sad u učestvovala 41 lokalna zajednica Republike Srpske, boravilo je preko 7.000 srpske djece sa KiM u pratnji oko 650 prosvjetnih radnika iz više od 40 srpskih osnovnih škola sa Kosova i Metohije – naveo je Arlov.

Arlov se zahvalio Brčacima i predsjedniku Skupšine Brčko distrikta Siniši Miliću koji je prisustvovao dodjeli priznanja.

– Očekujemo da će naredne godine još novih gradova i opština učestvovati u našem velikom projektu, da pomognu naše humanitarne akcije posvećene djeci, višečlanim porodicama i djeci i mladima sa poteškoćama u razvoju na Kosovu i Metohiji – rekao je Arlov.

 

 

(rtrs.tv)

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img