spot_img
spot_img

Додик: За завршетак Манастир Светог архангела Гаврила 200.000 КМ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик посјетио је данас Манастир Светог архангела Гаврила у Поповом Пољу код Брчког и обећао да ће дати 200.000 КМ за завршетак изградње ове светиње.

Додик је рекао да ће бити наложено да одмах буде исплаћено 100.000 КМ, а остало касније, да се све заврши у планираном року.

Он је додао да ће његова породица донирати овом манастиру икону Светог Саве.

– Треба остати привржен нашој Цркви и вјери, поштујући друге, али исто тако не оклијевати да се покаже преданост вриједностима Српске православне цркве и свему што она чини, поготово у данашње вријеме – рекао је Додик.

Он је истакао да је мисија Цркве увијек била значајна за очување идентитета српског народа.

– Ако постоји јака повезаност наше српске националне заједнице са СПЦ, онда постоји и народ – навео је Додик и нагласио значај изградње овог манастира у Поповом Пољу за српски народ.

Додика је по доласку у храм у Поповом Пољу дочекао свештеник Кристијан Ђокић, који је захвалио за најављену донацију и данашњу посјету.

Ријеч је о првом манастиру на простору Брчко дистрикта, а у јулу 2018. године кум звона овог храма био је управо Додик, тада предсједник Републике Српске.

На празник Сабора Светог архангела Гаврила (26. јула) 2018. године звона и крстове храма освештао је Његово преовештенство епископ зворничко-тузлански Фотије.

Изградња манастира у Поповом Пољу, које се налази на граници између Брчко дистрикта и Бијељине, почела је 2014. године, а ријеч је о монументалној грађевини, чији је звоник висок 33 метра.

Темеље овог храм освештао је 26. јула 2015. године тадашњи епископ зворничко-тузлански Хризостом, а кумови темеља били су Драгомир и Нада Петровић.

Додик се током данашње посјете Брчком претходно састао са предсједником и замјеником предсједника Скупштине дистрикта Синишом Милићем и Ивом Филиповићем.

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img