spot_img

Za usvajanje spremno šest regulacionih planova

Published:

Prema podacima iz Odjeljenja za prostorno planiranje i imovinsko –pravne odnose brčanske Vlade, trenutno ovo odjeljenje ima važeće prostorno-planske dokumentacije oko 25 planova koji su u primjeni.

Svjetlana Čivćić, šef ovog odjeljenja istakla je, da je za usvajanje na Skupštini spremno još šest regulacionih planova.

“To su regulacioni plan urbanog područja Bijela, Dubrave, Maoča, Brka, regulacioni plan Centar 2 i regulacioni plan Centar 5. U izradi je trenutno pet planova. To su regulacioni plan stambenog naselja Brčko Novo, zatim Ficibajer, Bosnaplod, ambijentalna sredina Srpska Varoš i Tržnica Arizona”, pojasnila je Čivćić.

Prema njenim riječima, postoji potreba da se rade i novi planovi, pošto, kako je naglasila, u junu ističe prostorni plan, a u julu urbanistički plan. Dodala je da je odjeljenje već pokrenulo aktivnosti, dok su u rebalansu za 2016. godinu za ta dva plana izdvojena sredstva.

“U vezi s tim, na žalost u velikom smo kašnjenju jer sve aktivnosti da se uradi taj plan izuskuju puno vremena. Ove aktivnosti je najkasnije trebalo započeti početkom prošle godine. Mi ćemo morati i kao vlada, i mi u odjeljenju ćemo da predložimo, eventualno način rješavanja ovog problema jer ne možemo dopustiti da Brčko distrikt, odnosno ovo odjeljenje, da nam se dogodi da u junu kada istekne plan, da ne možemo da radimo naše redovne aktivnosti. Predložit ćemo da se ide u izmjenu zakona“, dodal je Čivćić.

Dodaje i da će Odjeljenje tražiti i predložiti u budžetu za ovu godinu sredstva za izradu novih regulacionih planova koji su istekli, ali će predložiti i izmjene nekih postojećih planova u svrhu izgradnje kružnih tokova.

Čivćić nije mogla precizirati kada bi spomenutih šest planova Skupština mogla usvojit s obzirom da je do sada na žalost uvijek bilo zastajanja u proceduri usvajanja regulacionih planova, ali da smatra, da su svi svijesni da su oni neophodni i da su svi zainteresovani da i ako postoji problem da se on riješi kako bi se isti usvojili.

 

 

(radiobrcko.ba)

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img