Za usvajanje spremno šest regulacionih planova

Prema podacima iz Odjeljenja za prostorno planiranje i imovinsko –pravne odnose brčanske Vlade, trenutno ovo odjeljenje ima važeće prostorno-planske dokumentacije oko 25 planova koji su u primjeni.

Svjetlana Čivćić, šef ovog odjeljenja istakla je, da je za usvajanje na Skupštini spremno još šest regulacionih planova.

- Reklama -

“To su regulacioni plan urbanog područja Bijela, Dubrave, Maoča, Brka, regulacioni plan Centar 2 i regulacioni plan Centar 5. U izradi je trenutno pet planova. To su regulacioni plan stambenog naselja Brčko Novo, zatim Ficibajer, Bosnaplod, ambijentalna sredina Srpska Varoš i Tržnica Arizona”, pojasnila je Čivćić.

Prema njenim riječima, postoji potreba da se rade i novi planovi, pošto, kako je naglasila, u junu ističe prostorni plan, a u julu urbanistički plan. Dodala je da je odjeljenje već pokrenulo aktivnosti, dok su u rebalansu za 2016. godinu za ta dva plana izdvojena sredstva.

“U vezi s tim, na žalost u velikom smo kašnjenju jer sve aktivnosti da se uradi taj plan izuskuju puno vremena. Ove aktivnosti je najkasnije trebalo započeti početkom prošle godine. Mi ćemo morati i kao vlada, i mi u odjeljenju ćemo da predložimo, eventualno način rješavanja ovog problema jer ne možemo dopustiti da Brčko distrikt, odnosno ovo odjeljenje, da nam se dogodi da u junu kada istekne plan, da ne možemo da radimo naše redovne aktivnosti. Predložit ćemo da se ide u izmjenu zakona“, dodal je Čivćić.

Dodaje i da će Odjeljenje tražiti i predložiti u budžetu za ovu godinu sredstva za izradu novih regulacionih planova koji su istekli, ali će predložiti i izmjene nekih postojećih planova u svrhu izgradnje kružnih tokova.

Čivćić nije mogla precizirati kada bi spomenutih šest planova Skupština mogla usvojit s obzirom da je do sada na žalost uvijek bilo zastajanja u proceduri usvajanja regulacionih planova, ali da smatra, da su svi svijesni da su oni neophodni i da su svi zainteresovani da i ako postoji problem da se on riješi kako bi se isti usvojili.

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime