Za samozapošljavanje u poljoprivredi dodatnih 500.000 maraka

Odjeljenje za poljoprivredu brčanske Vlade, od ove godine  usmjerava 500.000 KM za samozapošljavanje, prije svega mladih  i žena u oblasti primarne poljoprivredne proizvodnje na područiju Distrikta.

“Ovdašnji Zavod za zapošljavanje će za ove namjene, pojedinačno isplaćivati između 15.000 i 20.000 maraka. Ostvarenje je planirano kroz projekte koji će imati za cilj da, prvenstveno mladi i žene svoju egzistenciju ostvaruju kroz jačanje poljoprivrede unutar svog domaćinstva, te da se na taj način registruju kao zaposlenici unutar vlastitog gazdinstva”, rekao je šef Odjeljenja Saša Tanić.

- Reklama -

Realizacija pojedinačno dobijenih sredstava će biti nadzirana od strane resornog Odjeljenja u periodi od tri do pet godina, precizirao je Tanić.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

1 komentar

  1. Do sada je podsticaj bio bacanje para odnosno dijeljenje podsticaja izmedju onoga koji odobrava i poljoprivrednika. Niko nije imao nikakvu obavezu. Znaci u ekonomsko smislu daje se pidsticaj da se snizi cijena robe a kolko vidimo sve skuplja.znaci novac je gurnut u dzepove bez dodatnih ulaganja.To je kriminal.

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime