spot_img
spot_img

Za Prvi maj pojačane policijske kontrole

Published:

spot_img

Tokom predstojećeg vikenda i praznika rada, 1. maja, Policija Brčko distrikta BiH preduzimaće pojačane mjere.

Halid Emkić, portparol brčanske Policije, istakao je da je Policija Brčko distrikta već pokrenula aktivnosti kada je u pitanju donošenje plana obezbjeđenja svih radnji koje će se preduzimati povodom ovog praznika.

Prema njegovim riječima, policijski službenici će preduzimati radnje kako bi se omogućilo neometano odvijanje u saobraćaju, s obzirom da je u Distrikt pristigao jedan broj građana koji žive u inostranstvu.

“Ove radnje podrazumijevaju i to, da će svaki vozač koji bude zatečen u saobraćaju pod uticajem alkohola biti isključen iz saobraćaja. Tu je policija opredjeljenja da poštuje zakonske propise i da poziva sve građane, odnosno sve one koji konzumiraju alkohol da ne sjedaju za volan, ustvari da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola jer će u tom slučaju pripadnici policije primjenjivati zakonske propise”, dodao je Emkić.

Takođe, kako je dodao, policijski službenici će se kretati i kroz patrolnu djelatnost na području Distrikta i ostvariti neposrednu saradnju sa građanima u cilju očuvanja stabilnog stanja javnog reda i mira, kao i prevencije u oblasti kriminaliteta.

Emkić je još apelovao na građane koji će predstojeći praznik slaviti u prirodi, u blizini šuma, da se uzdrže od loženja vatre na otvorenom kako ne bi došlo do nastanka požara, te ako vatru i pale da je nakon slavlja ugase kako ne bi došlo do njenog kasnijeg raspirivanja.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img