Za primjer svima: Atletski klub Cross u akciji košenja i čišćenja Gradskog stadiona

Atletski klub Cross poslednjim aktivnostima pokazao da se radi o društveno odgovornom kolektivu koji može i mora da služi kao primjer mnogima u našoj lokalnoj zajednici.

Složnost atletskih ruku učinila je da se od juče, Gradski stadion u Brčko distriktu, makar na momente ponovo osjeti dostojnim svoga imena. Aktivnim čiščenjem i košenjem trave na pomenutoj lokaciji, članovi Atletskog kluba Cross, samoinicijativnim gestom su stvorili prijeko potrebne uslove za treniranje svim članovima u svom kolektivu, piše Sportal.ba.

Pripremni trenizni zamijenjeni su akcijom koja ja nakon 3 časa i 50 minuta kao rezultat proizvela preko 100 vreća pokošene trave i stazu, naizgled spremnu za pripreme pred buduće atletske ispite. Takođe, Gradski stadion u Brčkom sada je u pristojnoj mjeri dostupan za korištenje i rekreativnim ljubiteljima atletike.

Vidno raspoloženi članovi Atletskog kluba Cross u mogućnosti su da neometano nastave sa treninzima i pripremama za osvajanje budućih medalja. Za njihov poslednji gest, kao moralni pobjednici, sasvim sigurno moraju biti nagrađeni najsjajnijim odličjem. Jer, pojedine pobjede van sportskih terena, nose mnogo veću važnost.

Svim članovima Atletskog kluba Cross želimo uspješan nastavak karijere! A njihovim mentorima omaž i za edukativni smisao tokom aktivnog treniranja voljenog sporta!

 

 

 

 

(sportal.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime