Za pohvalu: Stanovnici Ilićke čistili svoje naselje

Stanovnici brčanskog naselja Ilićka juče su učestvovali u akciji za svaku pohvalu.

Naime, na inicijativu mjesne zajednice, brojni stanovnici Ilićke odlučili su da zajedničkim snagama očiste svoje naselje i učine okolinu ljepšom.

Damjan Dundžić, predsjednik MZ Ilićka, kaže da je ideja rođena spontano, iz želje da se kod građana, naročito najmlađih, probudi osjećaj ljubavi i brige prema okolini.

- Reklama -

“U želji da podignemo svijest o zaštiti životne sredine, došli smo na ideju organizovanja akcije kupljenja smeća po zelenim površinama u našem naselju. Osnovna ideja bila je da se najmlađima usadi svijest o zaštiti životne sredine i da shvate da smeće bačeno na cestu neko mora pokupiti”, kaže Dundžić.

Ipak, jasan je predsjednik MZ Ilićka, nisu najmlađi naš najveći problem.

“Pominjem djecu, ali ta svijest fali i nama odraslima, jer na kraju krajeva mi smo ti koji smo im primjer i sve polazi od nas”, dodaje on.

MZ Ilićka ne staje, nova akcija najavljena je već za dvadesetak dana, kada očekuju još veći odziv stanovnika i još više očišćenih površina.

“Ovo može prerasti u redovne akcije, a cilj je da se animira što više mještana naselja kako bismo i na taj način probudili svijest ljudi. Iskreno, najdraže bi mi bilo da oni koji smeće bacaju po putu osjete makar malu dozu stida za ono što rade”, zaključuje Dundžić.

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime