spot_img
spot_img

Za izgradnju šest kružnih tokova “Putevi” obezbjedili 1,5 miliona KM

spot_img
spot_img

Dr Miroslav Miškić, direktor brčanskog javnog preduzeća “Putevi” izrazio je danas spremnost da ovo preduzeće krene sa izgradnjom šest kružnih tokova čim lokalna vlast ispuni svoje obaveze u smislu obezbjeđenja potrebnih odobrenja.

“Za te namjene mi smo u poslovnom planu za ovu godinu izdvojili 1,5 miliona maraka. Osim toga uradili smo idejna rješenja za kružne tokove koje planiramo da gradimo. Čim nadležno Odjeljenje obezbjedi dozvole mi raspisujemo tender i ja bih bio zadovoljan da do kraja godine izgradimo barem dva kružna toka, dok bi gradnju ostalih planirali u narednom periodu”, rekao nam je direktor Miškić.

On je apostrofirao obećanje da će gradnja kružnih tokova trajati duplo kraće od vremena potrebnog za izdavanje potrebnih dozvola.

“Budući da je za izdavanje dozvola potrebno oko šest mjeseci, ja sam uvjeren da ćemo svaki kružni tok izgraditi za najviše 2,5 mjeseca”, istakao je Miškić.

On je izrazio spremnost zaposlenih u ovom preduzeću da se zajedno sa nadležnim Odjeljenjem angažuju u vezi sa prikupljanjem potrebne dokumentacije.

“Nama je potrebna Odluka Vlade o prihvatanju naše inicijative za gradnju kružnih tokova kako bismo izvršili projektovanje i izbor izvođača pri čemu ćemo svakako voditi računa o njuhovim kadrovskim, tehničkim i materijalnim mogućnostima”, rekao nam je Miškić.

On je najavio usklađivanje projekta nastavka gradnje Bulevara mira sa planiranim kružnim tokoma na izlasku iz Eš naselja, kako bi taj kružni tok bio integralni dio projekta izgradnje Bulevara.

Po njegovim riječima prvi kružni tok koji će se graditi je onaj na Ilićki pošto je njegova realizacija najjednostavnija.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img