Vuk Jovanović karijeru nastavlja u Italiji

- Reklama -

Dosadašnji kapiten pionirske selekcije KK Lavovi Brčko Vuk Jovanović košarkašku karijeru nastavlja u Italiji.

Supertalentovani plejmejker i dosadašnji kapiten pionirske selekcije KK Lavovi iz Brčkog Vuk Jovanović, potpisao je u utorak višegodišnji stipendijski ugovor sa italijanskim košarkaškim klubom NBT Latina.

- Reklama -

Odlične partije prethodne sezone u dresu Lavova u kojoj je bilježio prosječno 29,4 poena po utakmici nisu prošle nezapaženo i kao stepenik više u karijeri 15 godišnji Vuk zajedno sa roditeljima donio je odluku da košarkašku karijeru i školovanje nastavi u Latini u regiji Lacio, nedaleko od italijanske prestonice Rima.

Dokaz dobrog i kavalitetnog rada sa mlađim kategorijama u Lavovima je i činjenica da je Vuk Jovanović nakon Bojana Karaća, Marka Šešlije i Safeta Opalića četvrti košarkaš koji je skrenuo pažnju nekoliko inostranih klubova.

Odluka za Latinu temelji se na činjenici da novi klub Vuka Jovanovića odlikuje izuzetno kvalitan rad i dobri rezultati sa mlađim kategorijam što svakako treba da mu bude zalog za budućnost i odskočna daska za uspješnu seniorsku karijeru.

Vuk Jovanović je visok 172 centimetra, rođen je 22.11.2005. godine, igra na poziciji plejmejkera.

Košarkom je počeo da se bavi 2014. godine upravo u Lavovima i važi za jednog od najtalentovanijih mladih plejmejkera u Bosni i Hercegovini.

Vuk Jovanović je svakako neko ko je svojim igrama prethodnih sezona ostavio upečatljiv utisak i bio jedan od glavnih igrača pionirske i kadetske selekcije Lavova. Mnoge pobjede ovjerene su njegovim košgeterskim učinkom i KK Lavovi mu se i ovim putem zahvaljuje na svemu što je pružio u dresu Lavova i želi mu puno sreće i uspjeha u nastavku karijere.

Vuk Jovanović zauvijek ima otvorna vrata KK Lavovi u kojem ima istinske prijatelje i kojeg može smatrati svojom drugom kućom, poručuju iz brčanskog košarkaškog kluba.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime