Vrtić “Naša djeca”: Slobodno 117 mjesta, prijavljeno 440 djece

U četiri objekta vrtića „Naša djeca“ u Brčkom trenutno, u skladu sa preporukama Kriznog štaba, boravi 180 mališana od ukupno 350 djece koja su upisana u ovaj vrtić.

Jasna Jovičić, direktor vrtića „naša djeca“ kaže da do daljnjeg ostaje odluka da u vrtić mogu ići samo djeca čija oba roditelja rade. Ona podsjeća da je odlukom Kriznog štaba i Odjeljenja za obrazovanje vrtić krenuo sa radom od 18. maja, tako da je u maju bilo oko 120 djece raspoređenih u četiri objekta, dok se broj njih povećao od prvog juna.

„Nadamo se da će vrlo brzo Krizni štab donijeti odluke na osnovu kojih će vrata vrtića biti otvorena za sve mališane koji pohađaju našu ustanovu“, naglasila je Jovičić.

Prema njenim riječima za upis djece u vrtić u narednu predškolsku godinu zaprimljeno je 440 novih prijava .

„Naš kapacitet je 117 djece, tako da će biti veliki broj onih koji neće moći upisati djecu u ovaj vrtić“, istakla je Jovičić.

Ovo je samo pokazatelj da se distrikt Brčko i dalje suočava sa problemom nedostatka prostora za djecu predškolskog uzrasta  jer Javna ustanova „Naša djeca“ sa sadašnjim kapacitetima  ne može izaći u susret roditeljima. Moramo uzeti  u obzir da su značajno popunjeni i kapaciteti privatnih vrtića čije usluge su daleko skuplje od usluga koje se naplaćuju u Javnoj ustanovi „Naša djeca“.

 

 

 

(radiobrcko.ba

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime