Vrata Vlade Brčko distrikta “poljubilo” 15 zaposlenih

Protiv 15 zaposlenih Vlade Brčko distrikta biće izrečene disciplinske mjere opomene, nakon što je kontrolom utvrđeno da su zakasnili na posao, potvrdio je juče Siniša Milić, gradonačelnik Brčko distrikta.

On je dan ranije portirskoj službi naredio da u pola osam zaključa vrata Vlade Brčko distrikta, te da legitimiše službenike koji kasne na posao.

- Reklama -

Gradonačelnik se na ovaj potez odlučio kako bi se konačno stalo na kraj kašnjenju na posao u Vladinim institucijama.

“Narednih dana ćemo nastaviti ovu vrstu kontrole i ako se utvrdi da je neko ponovio postupak i opet zakasnio na posao, onda ćemo preduzeti druge mjere u skladu sa Zakonom o državnoj službi, a to je novčana kazna”, istakao je Milić za “Nezavisne“.

Prema njegovim riječima, mjere protiv onih koji ne budu dolazili na vrijeme na posao biće sprovođene u kontinuitetu, te ako se kod službenika bude ponavljalo kašnjenje na posao i to postane učestalo to se, kako kaže, tretira kao teža povreda radne obaveze.

“U slučaju da neko više od dva puta zakasni na posao bićemo prinuđeni da, u skladu sa Zakonom o državnoj službi, primjenimo još rigoroznije sankcije”, upozorio je Milić.

 

 

 

 

 

(nezavisne.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime