spot_img

Возачима у Брчком на располагању додатних 258 паркинг мјеста

Published:

- Advertisement -

Број паркинг мјеста, којима управља ЈП “Путеви” Брчко, у односу на минулу годину увећан је за 258.

“Повећан број паркинга је резултат наших активности на припреми и уређењу простора за паркирање код брчанске Болнице, гдје је на најсавременији начин уређено 188 паркинг мјеста. Такође смо уредили и додатних 70 паркинг позиција, у све три платежне зоне, а неки од паркинга су исцртани и уведени у систем наплате и на захтјев самих грађана. Такав је случај за паркингом око “Кифле”, зграде у самом средишту града”, рекао је замјеник директора ЈП “Путеви”, Мато Итрић.

Иначе, наплата паркинга је на нивоу минуле године, бар кад је ријеч о издавању дневних паркинг карата, а односе се на возаче који нису платили паркирање.

“За осам мјесеци ове године издато је 7.954 дневних паркинг карти. Одмах по њиховом издавању, плаћено је 6.908 или 86,84%, док су опомене за плаћање прослијеђене у 1.046 случајева, што је 13,6 процената”, акцентирао је Итрић.

Након што су прослијеђене опомене, возачи су платили 851 дневну карту или 81,40%, док 195 карата није плаћено односно 18,60%, што ће ићи у даљи процес принудне судске наплате.

“Претпоставља се да ће број оних којима се принудно наплаћују дневне карте, до краја године, бити око 300, а што је готово идентично броју принудних наплата које смо имали и за 2020. годину”, истакао је Мато Итрић.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img