Vozačima u Brčkom na raspolaganju dodatnih 258 parking mjesta

Broj parking mjesta, kojima upravlja JP “Putevi” Brčko, u odnosu na minulu godinu uvećan je za 258.

“Povećan broj parkinga je rezultat naših aktivnosti na pripremi i uređenju prostora za parkiranje kod brčanske Bolnice, gdje je na najsavremeniji način uređeno 188 parking mjesta. Takođe smo uredili i dodatnih 70 parking pozicija, u sve tri platežne zone, a neki od parkinga su iscrtani i uvedeni u sistem naplate i na zahtjev samih građana. Takav je slučaj za parkingom oko “Kifle”, zgrade u samom središtu grada”, rekao je zamjenik direktora JP “Putevi”, Mato Itrić.

- Reklama -

Inače, naplata parkinga je na nivou minule godine, bar kad je riječ o izdavanju dnevnih parking karata, a odnose se na vozače koji nisu platili parkiranje.

“Za osam mjeseci ove godine izdato je 7.954 dnevnih parking karti. Odmah po njihovom izdavanju, plaćeno je 6.908 ili 86,84%, dok su opomene za plaćanje proslijeđene u 1.046 slučajeva, što je 13,6 procenata”, akcentirao je Itrić.

Nakon što su proslijeđene opomene, vozači su platili 851 dnevnu kartu ili 81,40%, dok 195 karata nije plaćeno odnosno 18,60%, što će ići u dalji proces prinudne sudske naplate.

“Pretpostavlja se da će broj onih kojima se prinudno naplaćuju dnevne karte, do kraja godine, biti oko 300, a što je gotovo identično broju prinudnih naplata koje smo imali i za 2020. godinu”, istakao je Mato Itrić.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime