spot_img

Vojnović: Za Srbe u Brčkom jedina budućnost koalicija SDS-SNSD

Published:

spot_img

Jedini član Srpske demokratske koji je svojim potpisom podržao gradonačelnika Sinišu Milića, Uroš Vojnović, danas se obratio medijima.

Vojnović kaže da ostaje u SDS-u, te da će poslanik biti dokle god stranka smatra da to treba da bude. Tvrdi da se tokom čitavog političkog rada zalagao za srpsko jedinstvo u Brčkom, čija okosnica moraju biti dvije najjače srpske stranke – SDS i SNSD. Vojnović kaže da vjeruje da je takav rad najbolji za Srbe u Brčkom, ali i za ostale narode.

“U mojim stavovima se ništa nije promijenilo. Zalagao sam se za rješavanje nacionalnog pitanja – kako Srba tako i dva druga naroda, uz poštovanje interesa sva tri naroda. A to je valjda da svi zajedno živimo u ovom gradu što je bolje moguće”, kaže Vojnović.

Što se tiče odluke da podrži Milića, Vojnović kaže da je ona logična posljedica podrške koju je već dao gradonačelniku, nakon lokalnih izbora 2016. godine.

“Mislim da bi bio red da jedan srpski gradonačelnik ostvari svoj mandat i da bar ja ne učestvujem u tome da on to ne uradi”, objašnjava Vojnović.

“Ja sam podržao srpskog gradonačelnika. Da li ga je neko od mojih, govorim o ljudima koji nisu baš u vrhu, rušio to će vam bolje reći ili gospodin Milić ili ti koji su to radili. Ja se nadam da će SDS prihvatiti poziv, bez obzira što sam čuo da odbijaju učešće u vlasti i vjerujte da je meni danas vrlo teško što se ovo dešava”, kaže Vojnović.

Nekadašnji predsjednik brčanskog SDS-a tvrdi i da je njegova komunikacija sa povjerenikom stranke u Brčkom, Mladenom Bosićem, prestala kada je u klub SDS-a prešao Branislav Marković, ali i dodaje da sve to nema nikakvog pretjeranog uticaja na odluku o podršci SNSD-u.

“Ni u jednom momentu nisam želio da nanesem ništa loše Srpskoj demokratskoj stranci. Meni je bio cilj opšti interes a ne aktuelna politička situacija, ili lične ambicije za određene funkcije. Vjerujem da djelujem samo za opštu korist Srba, ali i druga dva naroda”, kaže Vojnović.

Na pitanje šta će učiniti ukoliko ga isključe iz SDS-a, Vojnović kaže bi u tom slučaju već sledeći dan otišao i ponovo se učlanio u SDS.

 

 

 

 

 

(nula49.com)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img