Vlada započela sedmu redovnu sjednicu

Vlada Brčko distrikta BiH započela je sedmu redovnu sjednicu na kojoj je, na prijedlog Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge, povjerila Zavodu za planiranje, projektovanje i razvoj Brčko distrikta BiH izradu:

a) izmjene glavnog projekta za izradu javnog objekta za potrebe zdravstva,

b) investiciono-tehničke dokumentacije (idejni i glavni projekat) za rekonstrukciju odjeljenja za hirurgiju i pedijatriju u bolnici JZU Brčko distrikt BiH.

Na redovnoj sjednici usvojena je i Strategija razvoja Brčko distrikta BiH za period od 2021. do 2027. godine s akcionim planom. Članovi Vlade usvojili su Prijedlog pravilnika o sadržaju i načinu izrade budžeta za građane te Smjernice za izradu nacrta pravilnika o sanitarno-tehničkim uslovima za javna mjesta, javne i poslovne objekte kao i Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju JP „Komunalno Brčko“ za 2020. godinu.

 

 

 

 

2 komentara

  1. trosite 100 miliona KM za plate, 10 miliona KM prosvercate kroz podsticaj u poljoprivredi (povrsine se zasade, niti se prskaju niti se kopaju a niti se zanju), jos 5-6 miliona podijelite raznoraznim NVO organizacijama koji niti ista privredjuju niti ista rade osim sto sisu nas novac. Ali zato zdravstvo nema novaca da nabavi paracetamol, cepice, aspirine da o drugim skupljim lijekovima i ne pricamo… da ne govorimo da se radi na zastarjeloj opremi, da nam doktori imaju najmanje plate u regionu a i pola onih sto im platimo specijalizaciju odlete u privatni sektor cim istu zavrse nasim parama. Nemate magnetnu rezonancu, CT skener a jos malo i na ultrazvuk ce te nas slati kod privatnika… sramota koliko ste nesposobni, imate najveci proracun u regionu po glavi stanovnika a najgore uslove, vecina u regionu je imala bolje uslove u zdravstvu tokom rata od nas sada u miru i blagostanju. Morate se uozbiljiti u radu, morate biti svjesni da ce doci vrijeme za naplatu. Doci ce vrijeme kada ce stranci reci dosta je bilo kao sto su rekli i Hrvatskoj i Srbiji i kada su se odjednom pojavile tone dokaznog materijala i kada su popunili zatvore sa bivsim i sadasnjim politicarima… Brcko je ne prekretnici i jako blizu tome da se krene u cistku

  2. ali zato privatnih labaratorija na svakom cosku, jos malo pa ce ih biti vise od benzinskih stanica po kojim je BC bila regionalno poznato

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime