spot_img
spot_img

Vlada usvojila prijedloge Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu

spot_img
spot_img

Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine održala je danas 7. vanrednu sjednicu na kojoj je usvojila dva prijedloga Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu.

Tako je usvojena Odluka o odobravanju Programa utroška sredstava za finansiranje odnosno sufinansiranje programa odnosno projekata od javnog interesa za manifestacije iz oblasti sporta i kulture. Kriterijumi za raspodjelu sredstava u ovom programu odnose se, između ostalog, na procjenu usklađenosti ciljeva programa odnosno projekta od javnog interesa s ciljevima u prioritetnim područjima te strateškim i drugim planskim dokumentima razvoja Distrikta i planovima Odjeljenja, kvalitet dosadašnjeg rada, uspjesi i iskustva, kao i neposredna društvena korist za zajednicu.

Usvojena je takođe Odluka o odobravanju programa o izmjeni programa utroška sredstava donacija Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu za 2023. godinu.

Vlada je takođe okončala 7. redovnu sjednicu odobrivši prijedlog Odjeljenja za komunalne poslove koji se tiče smjernica za izradu Nacrta zakona o upravljanju otpadom Brčko distrikta BiH kojim će se, između ostalog, upravljanje otpadom urediti na ekološki prihvatljiv način, te će se definisati način i upravljanje ambalažnog, elektroničkog otpada kao i upravljanje otpadnim gumama.

 

 

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img