Vlada usvojila drugi rebalans Budžeta za ovu godinu

Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je Prijedlog odluke o usvajanju amandmana na Budžet Brčko distrikta BiH za 2017. godine. U Budžetu Brčko distrikta BiH za 2017. godinu uvećava se finansiranje u ukupnom iznosu od 5.351.302,52 KM, a rebalansiran budžet iznosi 247 321 235,20 KM.

“Usljed isticanja važenja jednog broja projekata kapitalnog budžeta iz 2015. godine sa 31. 12. 2017. godine ukazala se potreba da Vlada obnovi te projekte kako bi im se produžio rok važenja i u 2017, odnosno u 2018. godini, s obzirom da mi imamo trogodišnji kapitalni budžet koji važi za fiskalnu godinu u kojoj je donesen i naredne dvije godine. Imali smo 163 takva kapitalna projekta”, istakao je Osman Osmanović, direktor Poreske uprave Brčko distrikta BiH. Usvojen je i Nacrt zakona o izmjeni Zakona o izvršenju Budžeta Brčko distrikta BiH za 2017. godinu.

- Reklama -

Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je Prijedlog odluke o imenovanju upravljačkog odbora Brčko distrikta BiH za realizaciju projekta koji se finansira iz donatorskih sredstava Vlade Republike Srbije. Vlada je dala saglasnost za angažovanje 26 lica za obavljanje posebnih poslova u Odjeljenju za javnu bezbjednost. Usvojen je prijedlog Izborne komisije za imenovanje kandidata za izradu strategije za primjenu novih tehnologija u izbornom procesu u BiH i izradu akcionog plana za sprovođenje strategije za primjenu novih tehnologija u izbornom procesu u BiH.

Na prijedlog Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu usvojen je Prijedlog odluke o izmjenama Programa subvencija privrednim subjektima koji nisu mogli da ostvare pravo na subvencije u 2016. godini zbog prestanka važenja Zakona o podsticajima privrednog razvoja u Brčko distriktu BiH kao i Prijedlog odluke o izmjeni Programa utroška sredstava tekućih grantova u Odjeljenju za privredni razvoj, sport i kulturu – IV dio.

Članovi Vlade usvojili su prijedlog zaključka o davanju saglasnosti na projektni zadatak za izradu nacrta strategije razvoja Brčko distrikta BiH za period 2018–2015. godina.

Vlada je dala saglasnost na Prijedlog odluke o vrsti i visini naknade za rad van radnog vremena te primila k znanju Informaciju o stanju u zdravstvenoj zaštiti, koja će biti proslijeđena u skupštinsku proceduru.

 

 

 

 

(nula49.com)

1 komentar

  1. BRČKO..NASTAVLJENA NEVIDJENA FAŠISTICKA HAJKA NA KORISNIKE SOCIJALNE POMOĆI. MNOGI SU OVE GODINE DOBILI NEGATIVNA RJESENJA I OTELI IM MRVICU HLJEBA. OVOGODISNJA RJEŠENJA SU PREPISKA PROŠLOGODIŠNJIH TAKO DA SU PO ISTOM ZAKONU I ČLANU I STAVU ISTOG ZAKONA PROŠLOGODIŠNJA POZITIVNA A OVE GODINE SU NEGATIVNA. ČISTI KRIMOFAŠIZAM.ŠTO JE JOŠ GORE IZ KANCELARIJA U CENTRU ZA SOC. ZAŠTITU ISTJERUJU BIJEDU IZ KANCELARIJA BIJEDU I BOLESNE KOJI SU DOŠLI PO INFORMACIJE A NJIHOVE DOKUMENTACIJE NEMA NIGDJE KAO I MIŠLJENJA KOMISIJE.NEKI IZ CENTRA OBJAŠNJAVAJU DA SU SE MOZDA NEKI IZLIJEČILI.U RAZGOVORU SA NEKIM SAM SAZNAO DA SU MNOGI U LOŠIJEM ZDRAVSTVENOM STANJU ŠTO NALAZI POKAZUJU.VJEROVATNO TE NALAZE NIKO NIJE NI POGLEDAO. KADA SAM TRAZIO U SOBI BROJ 3 SOCIJALNOG GDJE RADE 2 NEPISMENE RADNICE DA MI POKAZU MOJE PAPIRE I MIYLJENJE I NALAZ KOMISIJE KAKO PIŠE U RJEŠENJU POČELE SU SE SMIJATI KAZU TO NE DAJU NIKOME STO UPUCUJE NA KRIMINAL.PRAVNICA IZ OPSTINE MI JE REKLA DA IMAM PRAVO NS TO. KADA SAM IM REKAO DA CE BITI GLAVNA TEMA NA INTERNETU SMIJEH JE NAGLO POSTAO KISEO. INACE KAZU DA JE POSLANA NEKA INSPEKTORICA IZ VLADE I SKINULA KOGA JE HTJELA.INFORMACIJA OD RADNIKA CENTRA.KRIMINAL.SVE TE ODBIJENICE JE POTPISAO SEF ZDRAVSTVA SABRIJA ČANDIC KOJI JE VJEROVATNO UPUCEN U SVE TO.MOŽDA CE TE PARE USMJERITI NA VIŠAK OPŠTINSKIH NE..RADNIKA KOJIH PO RIJECIMA JEDNOG INSPEKTORA IZNOSI I DO 80%. I DALJE SE HAJKA NASTAVLJA NA UGROZENE DOK ONIMA KOJI NISTA NE RADE PLATA IZNOSI I DO 4000 KM SA SVAKOJAKIM KOMISIJAMA I DODACIMA. SVE U SVEMU U BRCKOM VLADA NEOFAŠIZAM

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime