spot_img
spot_img

Влада: Санација клизишта на Савском насипу, посебан интерес за финансирање УГ, здравство…

spot_img
spot_img

Влада Брчко дистрикта Босне и Херцеговине започела је данас 3. редовну сједницу одобравањем приједлога Одјељења за пољопривреду, шумарство и водопривреду за коришћење средстава резерве из Буџета Дистрикта за 2023. годину, у сврху извођења радова на санацији клизишта на траси главног Савског насипа у насељу Крепшић, као и услуга вршења стручног надзора над извођењем радова санације. За ове потребе издвојиће се средства у износу од 170.000,00 КМ.

На приједлог шефа Одјељења за здравство и остале услуге, одобрене су Смјернице за израду нацрта правилника о измјенама Правилника о приправничком стажу и полагању стручног испита здравствених радника и сарадника, које имају за циљ омогућавање полагања стручног испита без обављања приправничког стажа здравственим сарадницима са завршеним факултетом који су студије обавили по болоњском процесу.

На приједлог Одјељења за стручне и административне послове Влада је усвојила двије одлуке за 2023. годину: Одлуку о утврђивању посебног интереса за финансирање удружења грађана из Брчко дистрикта БиХ, проистеклих из протеклих ратова XX вијека и Одлуку о утврђивању посебног интереса за финансирање удружења пензионера са подручја Дистрикта.

Такође, Влада је усвојила Приједлог одлуке о усвајању Акционог плана 3 за јачање кохезије у заједници Брчко дистрикта БиХ као одговор на инциденте мотивисане предрасудама и мржњом за период 2022–2024. године.

На приједлог Одјељења за здравство и остале услуге Влада је усвојила одлуке о усвајању Програма утрошка средстава за додјелу текућег трансфера за јавне фондове Фонду здравственог осигурања Брчко дистрикта БиХ у 2023. години и то: за трошкове трансплантације органа осигураницима Дистрикта у висини од 600.000,00 КМ, за набавку сензора за мјерење шећера за лица обољела од дијабетеса у висини од 140.000,00 КМ, за трошкове дијализе, сузбијања епидемија слично у висини од 50.000,00 КМ, за финансирање трећег, четвртог и петог покушаја вјештачке оплодње у висини од 65.000,00 КМ и за трошкове набавке аку-чек тракица у висини од 200.000,00 КМ.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img