Vlada raspravljala o Budžetu

Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je na današnjoj, 56. redovnoj sjednici zaljučke da nema primjedaba na nacrte zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Direkciji za finansije, Zakona o Poreskoj upravi i Zakona o Trezoru, koji će biti proslijeđeni u skupštinsku proceduru po hitnom postupku, a kojima se stvaraju uslovi za raspisivanje konkursa za izbor čelnih ljudi ovih institucija.

Najvažnija tačka na dnevnom redu ove sjednice je, kako je istakao gradonačelnik Siniša Milić, Prijedlog budžeta Brčko distrikta BiH za 2019. godinu.

„Mi smo juče dobili zvanično materijale od Direkcije za finansije. Potrebno je još vremena da razmotrimo sam prijedlog budžeta ali se on već našao na dnevnom redu i nadam se da ćemo u nastavku sjednice doći do prijedloga budžeta koji će biti upućen u skupštinsku proceduru”, istakao je gradonačelnik Milić.

- Reklama -

Na 56. redovnoj sjednici članovi Vlade započeli su raspravu o smjernicama za izradu niza pravilnika iz nadležnosti Odjeljenja za obrazovanje koji se tiču organizovanja nastave za obrazovanje odraslih.

„Zbog principijelnog stava da sve te pravilnike, a naročito u oblasti obrazovanja, treba da donosi Vlada kao kolektivno tijelo, a što trenutno nije predviđeno Zakonom o obrazovanju odraslih, mi smo zastali kod tih tačaka. Potrebno nam je dodato usaglašavanje jer je riječ o suviše važnoj oblasti. I ranije smo se opredijelili da sve te pravilnike koje donose šefovi odjeljenja najprije odobri Vlada. O ovoj temi ćemo nastaviti vjerovatno u četvrtak u nastavku sjednice”, zaključio je Milić.

Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je danas i zaključak da nema primjedaba na Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pravnim licima koje osniva Brčko distrikt BiH kao i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti za angažovanje pet izvršilaca za obavljanje posebnih poslova u Odjeljenju za privredni razvoj, sport i kulturu.

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime