Влада: Пола милиона за самозапошљавање у пољопривреди - nula49.com
spot_img
spot_img

Влада: Пола милиона за самозапошљавање у пољопривреди

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

На данашњој започетој 4. редовној сједници, Влада Брчко дистрикта Босне и Херцеговине усвојила је приједлог Одјељења за пољопривреду, шумарство и водопривреду који се тиче Одлуке о одобравању текућег трансфера и Програма утрошка средстава Заводу за запошљавање Брчко дистрикта БиХ ради реализације програма самозапошљавања у пољопривреди – једнократно новчано давање у износу од 500.000,00 КМ.

На приједлог Одјељења за комуналне послове, Влада је одобрила Програм утрошка средстава за додјелу капиталне донације Јавном предузећу „Комунално Брчко“ д. о. о. Брчко дистрикт БиХ, за изградњу НН мреже на подручју Брчко дистрикта БиХ, у висини од 45.000,00 КМ.

Такође, Влада је усвојила приједлог Одјељења за привредни развој, спорт и културу који се односи на давање сагласности Развојно-гарантном фонду да аплицира на позиве/пројекте који се, између осталог, односе на побољшање санитарно-хигијенских услова у четири основне и једној средњој школи у Брчко дистрикту БиХ, подршку развоју и прилагођавању пословних модела, производа, услуга и процеса који јачају отпорност и прилагођавање предузећа на климатске промјене и имплементацију нових дигиталних технологија у свој рад, те боље управљање и ревитализација културног и природног насљеђа, конкретно куле у Бијелој.

Влада је примила к знању Извјештај о раду Инспектората за период од јануара до марта 2023. године те је одобрила Извјештај Дирекције за финансије о извршењу буџета Брчко дистрикта Босне и Херцеговине за 2022. годину.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img