Vlada plaća uklanjanje ostataka “Izbora”

Za desetak dana počeće uklanjanje devastiranih objekata nekadašnje fabrike obuće “Izbor”, te pet, u požaru uništenih, stambenih jedinica u kolektivnom centru na Prutačama.

Ovo Radio Brčko saznaje od Miće Simikića, šefa Pododjeljenja za javnu bezbjednost u brčanskoj Vladi koji je precizirao da je za ove namjene iz budžeta za ovu godinu izdvojeno oko 50.000 konvertibilnih maraka.

- Reklama -

“Zakonski propisi Odjeljenju za javnu bezbjednost nalažu uklanjanje porušenih javnih ili privatnih objekata koji predstavljaju opasnost po okolinu ili njihovo propisno ograđivanje. Mi postupamo po zahtjevima građana, mjesnih zajednica ili privrednika i tako ćemo i ubuduće djelovati”, Simikić.

Simikić je podsjetio da Odjeljenje ima obavezu da i ruinirane objekte u privatnom vlasništvu takođe ukloni bez obzira da li je vlasnik tog objekta dostupan ili ne.

“Odjeljenje može da ukloni taj objekat koji ugrožava bezbjednost građana, da isplati trošak uklanjanja, te da u skladu sa zakonskim propisima traži refundiranje tih troškova od vlasnika”, naglasio je Simikić.

On je precizirao da je izvođač preuzeo obavezu da posao završi do kraja ove godine i najavio da će i u budžetu za 2018. godinu bitirezervisan dio sredstava za iste namjene, pošto se na području Distrikta nalazi više desetina ruiniranih objekata, koji se takođe moraju ukloniti.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime