Vlada okončala 86. redovnu sjednicu

Vlada Brčko distrikta BiH na današnjem nastavku 86. redovne sjednice usvojila je Izvještaj JZU „Zdravstveni centar Brčko“ Brčko distrikt BiH o utrošku sredstava po tekućem transferu za zdravstvo za 2019. godinu i Izvještaj JZU „Zdravstveni centar Brčko“ Brčko distrikt BiH o utrošku sredstava po tekućem transferu za obilježavanje Dana dobrovoljnih davalaca krvi za 2019. godinu.

Na današnjoj sjednici Vlada je usvojila i Izvještaj Odjeljenja za prostorno planiranje i imovinskopravne poslove o utrošku sredstava dodijeljenih grantova Zavodu za planiranje, projektovanje i razvoj Brčko distrikta BiH tokom 2019. godine.

Članovi Vlade usvojili su i Prijedlog odluke o imenovanju člana Komisije za državnu imovinu, utvrđivanje i raspodjelu državne imovine, određivanje prava i obaveza BiH, entiteta i Brčko distrikta BiH u upravljanju državnom imovinom, Prijedlog zaključka o davanju saglasnosti na Prijedlog odluke o vrsti i visini naknade za rad Odbora za likvidnost budžeta Brčko distrikta BiH, imenovanog odlukom direktora Direkcije za finansije Brčko distrikta BiH i Prijedlog zaključka o davanju saglasnosti na Prijedlog odluke o vrsti i visini naknade za rad Komisije za utvrđivanje iznosa naknade u postupku eksproprijacije nepokretnosti.

Vlada je primila k znanju i Informaciju o sticanju, bez naknade, nepokretnosti označene kao parcela broj 1277 k.o. Skakava Donja.

 

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime