Vlada o rebalansu budžeta: Milion KM za pomoć nezaposlenima, 50.000 KM za Saru

Na nastavku 105. vanredne sjednice Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je Prijedlog odluke o odobravanju izdvajanja novčanih sredstava rezerve budžeta Brčko distrikta BiH za 2020. godinu u svrhu pokrića rashoda i izdataka nastalih tokom stanja prirodne nesreće izazvane pandemijom virusa korona.

Na vanrednoj sjednici započeta je rasprava o Prijedlogu odluke o izmjenama i dopunama Budžeta Brčko distrikta BiH za 2020. godinu, odnosno o rebalansu budžeta. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić rekao je da bi najveći dio sredstava trebalo da bude izdvojen za subvencije preduzećima i preduzetnicima za očuvanje radnih mjesta – 3.000.000 KM, dok je 1.000.000 KM predložen kao jednokratna pomoć licima na evidenciji Zavoda za zapošljavanje. On je dodao da je dodatnih 1,5 miliona KM u rebalansu namijenjeno za isplatu 20 odsto podsticaja u poljoprivredi za 2019. godinu. Gradonačelnik Milić istakao je da će, ako predloženi rebalans bude usvojen, dio sredstava biti utrošen i za infrastrukturno opremanje objekta i novo zapošljavanje u obdaništu u Mjesnoj zajednici Ilićka kao i izgradnju obdaništa u Mjesnoj zajednici Broduša 1.

„Uz obezbjeđenje dodatnih sredstava za dovršetak rekonstrukcije Zanatskog centra kao i nabavku i uređenje hortikulture na nastavku Bulevara mira biće predložen i grant od 50.000 KM za liječenje trogodišnje djevojčice Sare Maksimović“, rekao je gradonačelnik.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime