Влада о поплавама: Сава стагнира, нема животно угрожених - nula49.com
spot_img
spot_img

Влада о поплавама: Сава стагнира, нема животно угрожених

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Колегијум Владе Брчко дистрикта Босне и Херцеговине разматрао је данас информације о стању усљед обилних падавина које су захватиле подручје Дистрикта.

Наиме, како је Одјељење за јавну безбједност извијестило на колегијуму, након дужег периода трајања падавина на подручју Брчко дистрикта БиХ дошло је до повећања водостаја ријека унутар сливног подручја ријеке Брке, Зовичице и ријеке Тиње, што је довело до материјалне штете на инфраструктурним објектима и пољопривредним површинама.

Из Одјељења за пољопривреду, шумарство и водопривреду потврдили су да су обишли сливове ријека Брке, Зовичице и Тиње те брањеног подручја насеља Крепшић и Вучиловац, гдје је дошло до плављења земљишта, оштећења локалних путева и отежаног кретања возилима. Одјељење за пољопривреду, шумарство и водопривреду, уз координацију са Одјељењем за јавну безбједност и ЈП „Путеви Брчко“, врши радове на отклањању узрока и санирању посљедица проузрокованих бујичиним водама.

Водостај ријеке Саве на дан 31. мај 2023. године стагнира, а што се тиче становништва, нема животно угрожених.

Влада Дистрикта је уједно разматрала препоруку о вршењу контроле воде у подручјима која су захваћена обилним падавинама, за шта је задужено Одјељење за здравство и остале услуге.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img