Vlada o odstrelu divljih svinja

U nastavku 75. redovne sjednice članovi Vlade primili su k znanju informaciju o preduzetim aktivnostima u vezi sa organizovanim i kontrolisanim odstrelom divljih svinja na području Brčko distrikta BiH koju je iznio šef Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu.

Tačka dnevnog reda koja se odnosi na Prijedlog odluke o izboru lokacije za školu JU IV osnovna škola je povučena i prebačena za narednu sjednicu uz zaključak da se obave dodatne konsultacije u vezi s ovom temom. Povučene su i vraćene na doradu, nakon diskusije članova Vlade, i Smjernice za izradu Zakona o izmjenama Porodičnog zakona Brčko distrikta BiH.

Gradonačelnik je otvorio 76. redovnu sjednicu na kojoj je usvojen Prijedlog zaključka kojim se daje saglasnost gradonačelniku da potpiše Odluku o pristupanju Sporazumu gradonačelnika za klimu i energiju i izradu Akcionog plana za održivu energiju u borbi protiv klimatskih promjena.

Vlada je dala saglasnost i na Prijedlog zaključka kojim se prihvata izjašnjenje odjeljenja i institucija Brčko distrikta BiH na Nacrt izvještaja radne grupe o Univerzalnom periodičnom pregledu – treći ciklus za BiH i listu zaključaka i/ili preporuka koje je dostavilo Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH. Članovi Vlade dali su saglasnost na prijedloge odluka za angažovanje izvršilaca za obavljanje posebnih poslova u Odjeljenju za prostorno planiranje i imovinskopravne poslove i Odjeljenju za javnu bezbjednost.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime