Vlada: “Komunalnom” povećati sredstva za pse lutalice, ali i obaveze

Članovi brčanske Vlade odobrili su smjernice za izradu Nacrta odluke o izmjenama i dopunama odluke o obavljanju djelatnosti od opšteg interesa, a koja se odnosi na poslove zbrinjavanja pasa lutalica koje obavlja JP “Komunalno Brčko”.

Šef Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, Zoran Gajić, istakao je da je “Komunalno” protiv Distrikta pokrenulo upravni spor zbog dugovanja, odnosno jer im za 2013. i 2014. godinu nisu isplaćena sredstva od po 100.000 maraka za ove poslove, te radi većih troškova koje su imali u odnosu na fiksni iznos od 100.000 maraka na godišnjem nivou za ove poslove, a koji su nastali zbog neusklađenosti cjenovnika “Komunalnog” i Vlade.

- Reklama -

Kako je precizirao, smjernice, odnosno Nacrt odluke, se odnosi na povećanje godišnjih sredstava JP “Komunalno” sa dosadašnjih 100.000 maraka na iznos do 220.000 maraka za poslove zbrinjavanje pasa lutalica, ali i povećanje obaveza na način da se “Komunalnom” daju poslovi koje su do sada obavljali ovo odjeljenje i dijelom Inspektorat.

“Cilj je da ovom preduzeću dodamo i poslove koji se odnose na uklanjanje leševa životinja sa javnih i privatnih površina, s tim da će se kroz ovu odluku još odrediti način plaćanja ove usluge na privatnim površinama. Druga novina je i da će ovo preduzeće ubuduće plaćati troškove sudskih presuda za štete koje prouzrokuju psi lutalice svojim ugrizima”, pojasnio je Gajić.

Gajić na kraju ističe da je u interesu da se ova odluka što prije usvoji kako bi se došlo do bolje realizacije stanja na terenu.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime