spot_img
spot_img

Влада: “Комуналном” повећати средства за псе луталице, али и обавезе

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Чланови брчанске Владе одобрили су смјернице за израду Нацрта одлуке о измјенама и допунама одлуке о обављању дјелатности од општег интереса, а која се односи на послове збрињавања паса луталица које обавља ЈП “Комунално Брчко”.

Шеф Одјељења за пољопривреду, шумарство и водопривреду, Зоран Гајић, истакао је да је “Комунално” против Дистрикта покренуло управни спор због дуговања, односно јер им за 2013. и 2014. годину нису исплаћена средства од по 100.000 марака за ове послове, те ради већих трошкова које су имали у односу на фиксни износ од 100.000 марака на годишњем нивоу за ове послове, а који су настали због неусклађености цјеновника “Комуналног” и Владе.

Како је прецизирао, смјернице, односно Нацрт одлуке, се односи на повећање годишњих средстава ЈП “Комунално” са досадашњих 100.000 марака на износ до 220.000 марака за послове збрињавање паса луталица, али и повећање обавеза на начин да се “Комуналном” дају послови које су до сада обављали ово одјељење и дијелом Инспекторат.

“Циљ је да овом предузећу додамо и послове који се односе на уклањање лешева животиња са јавних и приватних површина, с тим да ће се кроз ову одлуку још одредити начин плаћања ове услуге на приватним површинама. Друга новина је и да ће ово предузеће убудуће плаћати трошкове судских пресуда за штете које проузрокују пси луталице својим угризима”, појаснио је Гајић.

Гајић на крају истиче да је у интересу да се ова одлука што прије усвоји како би се дошло до боље реализације стања на терену.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img