Vlada Brčko distrikta: U 2019. 5,5 miliona KM za Gradski stadion

Vlada Brčko Distrikta na poslednjoj sednici održanoj 25. januara ove godine usvojila je tačku dnevnog reda za rekonstrukciju Gradskog stadiona.

Prema saznanju Sportskog žurnala Vlada Brčko distrikta izdvojiće u 2019. godini pet i po miliona maraka za završetak radova na infrastrukturi Gradskog stadiona koji već godinama “leži” u poluizgrađenom i nedovršenom stanju i kao takav predstavlja svojevrsno ruglo u gradu na Savi.

Odluka o pokušaju rešavanja fudbalske infrastrukture u Brčkom od strane Vlade Distrikta može da bude samo “vetar u leđa” fudbalerima Jedinstva i klubu koji u ovoj godini slavi vek postojanja (osnovan 1919. godine). Brčaci se trenutno takmiče u Drugoj ligi Republike Srpske, grupa istok, jesenji su prvaci, imaju dva boda više od glavnog i jedinog konkurenta Leotara iz Trebinja, i na proleće će pokušati da izbore plasman u Prvu ligu srpskog entiteta.

- Reklama -

“Želimo, u godini velikog jubileja, s kojim može da se podiči mali broj klubova u Republici Srpskoj, ali i na ovim našim kompletnim, nekad zajedničkim prostorima, da vratimo Jedinstvo u prvoligašku konkurenciju i da stvorimo predispozicije da jednog dana napadnemo plasman u Premijer ligu BiH. Jedinstvu je mesto, po svemu, u vrhu fudbala Republike Srpske i BiH”, istakao je šef stručnog štaba i član Upravnog odbora Jedinstva Ninoslav Mirić.

Pre desetak dana igrači su, sa malim zakašnjenjem, počeli pripreme za prolećni deo sezone koji počinje 9. marta, a podrška Vlade Distrikta Brčko je neophodna kako bi klub u godini jubileja uspeo da ostvari zacrtane planove.

“Bez logistike Vlade Distrikta Brčko teško, bilo šta, možemo da uradimo. Ova priča s Gradskim stadionom nas hrabri i verujemo da ćemo u godini kada slavimo 100. rođendan imati potrebnu podršku, a u takvim okolnostima biće i mnogo lakše obezbediti plasman u viši rang takmičenja”, dodao je na kraju Mirić.

(sportdc.net/zurnal.rs)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime