spot_img
spot_img

Vlada Brčko distrikta odobrila Rebalans za 2023. godinu

spot_img
spot_img

Povodom Prijedloga o izmjeni Budžeta Brčko distrikta Bosne i Hercegovine za 2023. godinu, Vlada Brčko distrikta danas je održala vanrednu sjednicu na kojoj je izmjena odobrena.

Izmjenama Budžeta Brčko distrikta BiH za 2023. godinu, budžet je uvećan za 40.576.539,85 KM od čega se na uvećanje prihoda odnosi 5.062.997,49 KM, a na uvećanje finansiranja 35.513.542,36 KM, tako da Budžet Brčko distrikta BiH za 2023. godinu, uz ove izmjene, iznosi 322.930.300,84 KM.

Po okončanju vanredne sjednice, Vlada je okončala i 6. redovnu sjednicu usvajanjem prijedloga Odjeljenja za obrazovanje koji se tiče Pravilnika o zapošljavanju u obrazovnim institucijama u Brčko distriktu BiH.

Ovim pravilnikom regulišu se osnov, uslovi i procedure zapošljavanja direktora, pomoćnika direktora, nastavnika, stručnih saradnika, saradnika u nastavi, spoljnih saradnika, asistenata u nastavi, vaspitača i medicinskih sestara, kao i pripravnika u obrazovnim institucijama Distrikta, kao i sastav i rad Odbora, odnosno Komisije za zapošljavanje u obrazovnim institucijama Distrikta.

Vlada Distrikta danas je započela i 7. redovnu sjednicu. Na prijedlog Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge odobrene su Smjernice za izradu Pravilnika o postupku internog prijavljivanja korupcije i postupanja sa prijavama u Odjeljenju za zdravstvo i ostale usluge.

Na prijedlog Odjeljenja za stručne i administrativne poslove usvojena je Odluka o odobravanju donacije i usvajanju Programa utroška sredstava Crvenom krstu/križu Brčko distrikta BiH za 2023. godinu, i to u svrhu pomoći društvu radi izvršavanja njegovih zadataka u iznosu od 50.000,00 KM i u svrhu redovnog rada u iznosu od 40.000,00 KM.

Također, na prijedlog istog Odjeljenja, Vlada je odobrila Smjernice za izradu prijedloga odluke o utvrđivanju kriterijuma za podršku programima i projektima i način upravljanja Fondom za nacionalne manjine.

 

 

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img