Vlada Brčko distrikta o uspostavi registra zaposlenih u javnoj upravi i institucijama

Vlada Brčko distrikta BiH na jutrošnjoj 78. redovnoj telefonskoj sjednici na prijedlog Odjeljenja za stručne i administrativne poslove odobrila je Smjernice za izradu nacrta zakona o udruženjima i fondacijama Brčko distrikta BiH i razmatrala Informaciju o uspostavi centralnog i sveobuhvatnog registra zaposlenih i registra imenovanih lica u organima javne uprave, institucijama, javnim preduzećima, ustanovama, zavodima i fondovima Brčko distrikta BiH.

Na inicijativu gradonačelnika Brčko distrikta BiH Siniše Milića Vlada Brčko distrikta BiH je prije tri mjeseca pokrenula proces o uspostavi centralnog i sveobuhvatnog registra zaposlenih i registra imenovanih lica u organima javne uprave, institucija, javnih preduzeća, ustanova, zavoda i fondova Brčko distrikta BiH.

Blažić je kazao da je odjeljenje i u toku pandemije koronavirusa radilo na tehničkom nivou i usaglašavanju softverskih rješenja za registar zaposlenih i imenovanih lica.

„Mi smo u toku pandemije radili po ovom pitanju na tehničkom nivou, usaglašavali softverska rješenja za registar zaposlenih imenovanih lica i upravo je takva jedna informacija danas prihvaćena na Vladi i proslijeđena prema Skupštini Brčko distrikta BiH kako bismo imali jedan cjelokupan registar svih zaposlenih na jednom mjestu. Registar zaposlenih i imenovanih lica biće u Odjeljenju za stručne i administrativne poslove, Pododjeljenju za ljudske resurse, a kasnije će biti dodijeljen Kancelariji za prevenciju i borbu protiv korupcije koja će voditi računa o tom registru. Konačno će na jednom mjestu biti registrovani svi zaposleni koji primaju plate i druge naknade iz budžeta Distrikta, ali i vanbudžetskih fondova istovremeno vodeći računa o međunarodnim konvencijama i zakonu o zaštiti ličnih podataka”, kazao je Blažić.

Vlada Brčko distrikta BiH na današnjoj 78. redovnoj telefonskoj sjednici usvojila je, na prijedlog Odjeljenja za obrazovanje, i Smjernice za izradu nacrta pravilnika o dopuni Pravilnika o praćenju, vrednovanju i ocjenjivanju učenika osnovnih škola Brčko distrikta BiH, Smjernice za izradu nacrta pravilnika o dopuni Pravilnika o ocjenjivanju učenika srednjih stručnih škola Brčko distrikta BiH koje rade po modularnim nastavnim programima te Smjernice za izradu nacrta pravilnika o dopuni Pravilnika o praćenju, vrednovanju i ocjenjivanju učenika srednjih škola Brčko distrikta BiH.

Na prijedlog Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge usvojen je Srednjoročni plan zdravstvene zaštite Brčko distrikta BiH kao i Nacrt zakona o izmjeni i dopunama Zakona o zdravstvenoj zaštiti u Brčko distriktu BiH, predloženom od strane Komisije za rad, zdravstvo i socijalnu zaštitu.

Na današnjoj sjednici odobrene su Smjernice za izradu odluke o proceduri izrade nacrta pojedinačnih akata u organima izvršne vlasti, a usvojen je i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti Kancelariji gradonačelnika za pokretanje postupka javne nabavke za potrebe kancelarijskog prostora državnih službenika.

Vlada je danas odobrila Izvještaj o izvršenju budžeta Brčko distrikta BiH za 2019. godinu te usvojila Prijedlog odluke o davanju saglasnosti Odjeljenju za komunalne poslove za avansnu uplatu električne energije utrošene za javnu rasvjetu.

 

 

 

1 komentar

  1. […] Vlada Brčko distrikta BiH na jutrošnjoj 78. redovnoj telefonskoj sjednici na prijedlog Odjeljenja za stručne i administrativne poslove odobrila je Smjernice za izradu nacrta zakona o udruženjima i fondacijama Brčko distrikta BiH i razmatrala Informaciju o uspostavi centralnog i sveobuhvatnog registra zaposlenih i registra imenovanih lica u …. […]

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime