Vlada Brčko distrikta o budžetu, stipendijama i Poreskoj upravi

- Reklama -

Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine na danas održanoj 84. vanrednoj sjednici odobrila je amandmane na Nacrt zakona o budžetu Brčko distrikta BiH, Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama odluke o visini i broju stipendija koje se dodjeljuju redovnim studentima za period od 1. 1. 2019. do 30. 9. 2019. godine kao i Prijedlog odluke o usvajanju proširene rang-liste.

Članovi Vlade na vanrednoj sjednici usvojili su i Prijedlog odluke o utvrđivanju kriterijuma za korišćenje novčanih sredstava s pozicije grantova neprofitnim organizacijama u 2019. godini u Odjeljenju za obrazovanje, Prijedlog odluke o usvajanju Programa utroška sredstava sa pozicije grantova neprofitnim organizacijama u 2019. godini u Odjeljenju za obrazovanje.

- Reklama -

Vlada Brčko distrikta BiH danas je održala i 5. tematsku sjednicu na kojoj je usvojila nekoliko tačaka po hitnoj proceduri kao što je Nacrt zakona o izmjeni i dopuni Zakona o klasifikaciji djelatnosti u Brčko distriktu BiH, Nacrt zakona o izmjeni i dopuni Zakona o trgovini Brčko distrikta BiH, Nacrt zakona o izmjeni i dopuni Zakona o preduzećima Brčko distrikta BiH, Nacrt zakona o izmjeni i dopuni Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti u Brčko distriktu BiH, Nacrt zakona o turističkoj djelatnosti u Brčko distriktu BiH, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o administrativnim taksama, Nacrt zakona o elektronskom potpisu Brčko distrikta BiH i Nacrt zakona o elektronskom dokumentu Brčko distrikta BiH.

Na 5. tematskoj sjednici članovi Vlade usvojili su i Nacrt zakona o Poreskoj upravi Brčko distrikta BiH.

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime