spot_img
spot_img

Влада Брчко дистрикта БиХ одржала двије редовне сједнице

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Влада Брчко дистрикта Босне и Херцеговине данас је окончала трећи наставак 28. редовне сједнице усвојивши приједлог Одлуке о усвајању Програма утрошка средстава за додјелу текућег трансфера за јавне фондове Фонду здравственог осигурања Брчко дистрикта БиХ намијењених за лијечење специфичних болести.

Овим програмом обухваћена су лијечења ван Брчко дистрикта БиХ по препоруци Комисије ФЗО, за лијечења која нису могућа у ЈЗУ „Здравствени центар Брчко“ Брчко дистрикт БиХ нити у здравственим установама окружења са којима ФЗО Брчко дистрикта БиХ има уговор.

Након окончања 28. редовне сједнице отворена је и 29. редовна сједница на којој је усвојен Закључак о давању сагласности Јавном предузећу „Путеви Брчко“ за изградњу семафора на локацијама МЗ „4. Јули“ и МЗ „Брка“, те је усвојена Одлука о одобравању програма утрошка средстава за додјелу капиталне донације ЈП „Комунално Брчко“ д. о. о. Брчко дистрикт БиХ у сврху набавке новогодишњих украса.

На сједници је усвојен приједлог Одлуке о одобравању текућег трансфера и усвајању програма утрошка средстава за самозапошљавање у пољопривреди на подручју Брчко дистрикта БиХ у 2021. години. Такође је разматрана потреба реализације програма стамбеног збрињавања породице погинулог борца, ратног војног инвалида и члана породице ратног војног инвалида, као и демобилисаног борца и чланове породице умрлог демобилисаног борца на основу критеријума усвојених 2020. године, а из средстава обезбијеђених у Буџету Брчко дистрикта БиХ за 2021. годину те је Влада одобрила утрошак тих средстава за реализацију и окончање поступака започетих у току календарске 2020. године.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img