spot_img

Vjeroučitelj ošamario učenika u školi u Gornjem Zoviku

Published:

- Advertisement -

Otvoreno pismo roditelja učenika Osnovne škole u Gornjem Zoviku u kojem protestuju zbog fizičkih sankcija prema jednom od učenika, i to na času vjeronauke, izazvalo je reakcije javnosti, ali i zvaničnika resornog odjeljenja brčanske Vlade.

“Pismo smo vidjeli. Direktor škole pokrenuo je postupak utvrđivanja činjenica i, ukoliko se dokaže da je bilo fizičkog kažnjavanja učenika, prema predmetnom nastavniku, u skladu sa zakonom biće primijenjene sankcije”, rekao je šef Odjeljenja za obrazovanje Vlade Distrikta, Senad Osmanović.

Zorica, majka djeteta, kaže da je njen sin izašao iz klupe, otišao do zvučnika u vrhu učionice kako bi bolje čuo pjesmicu koju je sveštenik pustio, te da je on za taj postupak ošamaren, a što je, naglašava Zorica, i sam sveštenik priznao.

“Ja sam sve prijavila Policiji koja je bila u školi i rekli su mi da će Tužilaštvu biti dostavljen izvještaj, te u skladu s tim provedene, zakonom predviđene, aktivnosti. Nisam ovo prijavila da bi dobila neku odštetu jer to ni ne želim, već sam to učinila da se više nikom ne bi ponovilo. Očekujem da počinilac bude kažnjen”, naglasila je majka Zorica.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img