Више стотина чланова Синдиката Брчко дистрикта мирном протестном шетњом указало на положај радника - nula49.com
spot_img
spot_img

Више стотина чланова Синдиката Брчко дистрикта мирном протестном шетњом указало на положај радника

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Више стотина чланова Синдиката Брчко дистрикта, грађана и радника данас су мирном протестном шетњом од Трга правде до градске Вијећнице још једном указали на тежак положај радника у Брчком.

Предсједник Синдиката Брчко дистрикта Игор Бабић у изјави за медије након мирне шетње рекао је да брчански синдикалци неће пристати на процентуално повећање плате које Влада дистрикта заговара те да од извршне и законодавне власти траже формирање Одјељења за рад и радне односе, доношење Колективног уговора којим би се ријешила питања накнада на плате у складу са условима на раду, као и линеарно повећање плате.

Бабић је изразио наду да ће се до краја године доношењем Колективног уговора радничка права у Брчком након 23 године подићи на виши ниво.

– Видјели смо доста радника из реалног сектора на данашњој шетњи и морамо истаћи једну истину а то је да послодавци у реалном сектору имају много мање разумијевања када је синдикално удруживање у питању, јер Закон каже да ако радници желе мора им се то и омогућити – рекао је Бабић најављујући да уколико преговори не уроде плодом протестне шетње ће се и даље наставити.

Предсједник синдиката интегисаног образовања у Брчком Менсур Мујкановић рекао је да је данас свијест радника на вишем нивоу што је показала и дањашња мирна протестна шетња.

– Надамо се да ће већина у власти Дистрикта промијенити начин посматрања развоја ове заједнице, положај радника те њихова права. Мора се тај начин промијенити ако нам је циљ да задржимо раднике у нашем граду – истакао је Мујкановић, рекавши да Синдикат сада чека позив на преговоре са Владом Дистрикта око рјешавања њихових конкретних захтијева.

Чланови Синдиката су своје захтијеве симболично закачили за врата градске Вијећнице и тиме још једном локланим властима оставили јесне поруке.

 

 

 

(fena)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img