Више од десет милиона КМ за подстицаје пољопривреди у Брчко дистрикту - nula49.com
spot_img
spot_img

Више од десет милиона КМ за подстицаје пољопривреди у Брчко дистрикту

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Одјељење за пољопривреду Владе Брчко дистрикта БиХ од почетка године запримило је 1740 захтјева за подстицаје у пољопривредној производњи у новчаној вриједности од 10 милиона КМ.

По први пут бит ће осигурана новчана средства и за регресирано гориво за биљне врсте производње.

Шеф Одјељења за пољопривреду Владе Брчко дистрикта БиХ Миленко Нинковић каже да је у току обрада примљених захтјева за подстицаје, те да је дио већ и исплаћен пољопривредним произвођачима.

-До сада је обрађено више од 500 предмета, а исплаћено је укупно 1.850.000 КМ. Буџетом Дистрикта за ову годину планирано је 9.900.000 КМ за подстицаје у пољопривреди и 500.000 КМ за инвестиције – додао је Нинковић.

У ребалансу буџета, како је навео, тражили су додатних пет милиона за подстицаје у пољопривреди, али им тај износ није одобрен због недовољно расположивих средстава, те им је обећано 3.100.000 КМ, што ће бити исти износ као и претходне године.

-Оно што је ново у овој години јесте помоћ пољопривредним произвођачима на начин да добију регресирано гориво за све оне који се баве производњом биљних врста. За ово регресирано гориво сви они који се баве производњом биљних култура, моћи ће поднијети захтјев у овом одјељењу – навео је Нинковић.

Регресирано гориво моћи ће добити сви који се баве узгојем биљних култура, а ту припадају воћари, ратари, повртлари, те ће након изласка комисије на терен, ови произвођачи моћи добити 75 марака по хектру посађене биљне врсте.

 

 

(fena)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img