Više od 50 amandmana tokom javnih rasprava

Proteklog vikenda okončana je i posljednja, četvrta po redu, javna rasprava o Nacrtu budžeta Distrikta za tekuću godinu.

“Iako je, za razliku od ranijih godina, javnih rasprava bilo nešto manje, može se biti zadovoljnim odzivom građana, te predlozima koje smo čuli. Uglavnom se oni tiču infrastrukturnih porojekata, te potrebe investiranja u razvoj i jačanje privrede. Pedesetak amandmana, koliko smo ih tokom rasprava primili, potvrđuju i ozbiljnost u pristupu, ali i očekivanja građana od realizacije ovog budžeta”, rekao je predsjednik Skupštinske komisije za budžet, Halil Ljuca.

- Reklama -

Sve one ogranizacije i pojedinci koji smatraju da mogu doprinijeti boljoj raspodjeli budžetskih sredstava, amandmane mogu dostaviti i do kraja ove sedmice.

“Ovaj budžet će imati značajne dopune u segmentu kapitalnih ulaganja koja će, zasigurno, biti značajno uvećana u odnosu na sadašnji Nacrt, pa vjerujem da će Komisija, a i sami zastupnici, upravo uvažiti veliki broj zahtjeva koje smo čuli od građana i na javnim raspravama”, kazao je potpredsjednik Skupštine i član resorne komisije, Ivica Filipović.

Inače, prema ranijim najavama, budžet za tekuću godinu bi trebao biti usvojen najkasnije do kraja petog mjeseca.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime