spot_img
spot_img

Више од 14.000 бирача у Брчко дистрикту није одабрало ентитетско држављанство

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Централна изборна комисија БиХ је на сједници одржаној 14. априла разматрала стање Централног бирачког списка за Брчко дистрикт БиХ за Опште изборе 2022. године.

На дан 4. априла евидентирано је укупно 86.238 бирача, од чега је 29.036 са опцијом гласања према ентитетском држављанству РС-а и 43.128 са опцијом гласања према ентитетском држављанству ФБиХ.

Са аспекта ентитетске припадности (бирачка опција) за ентитетско држављанство није се опредијелило 14.074 бирача или 16,32 посто од укупног броја регистрованих бирача.

Бирачи који желе да остваре своје бирачко право на Општим изборима 2022. године требају да се опредијеле за бирачку опцију прије крајног рока предвиђеног за закључивање Централног бирачког списка за Опште изборе 2022. године.

Централна изборна комисија БиХ је обавијестила надлежне органе Брчко дистрикта БиХ односно Владу Брчко дистрикта БиХ, Изборну комисију Брчко дистрикта БиХ и Одјел за јавни регистар Брчко дистрикта БиХ да предузму све активности како би се за 14.074 бирача, на основу њиховог изјашњења о ентитетском држављанству, могла одредити бирачка опција.

На истој сједници, Централна изборна комисија БиХ је примила к знању Информацију о поднесеним годишњим финансијским извјештајима политичких странака за 2021. годину са изворима финансирања и Информацију о планираним и исплаћеним средствима политичким субјектима у 2021. години из буџета свих нивоа власти у БиХ изузев општина Равно, Пале-ФБиХ, Котор Варош, Вишеград и Источни Стари Град, које нису доставиле податке.

 

 

 

(avaz.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img