spot_img
spot_img

Vikend u Brčkom: Tri krivična djela, narušavanja javnog reda i mira i dvije saobraćajne nezgode

spot_img
spot_img

I ovog ponedeljka, u saradnji sa Policijom Brčko distriktam donosimo vam pregled značajnih sigurnosnih događaja koji su obilježili vikend za nama.

KRIMINALITET:

– U navedenom periodu na prostoru Brčko distrikta BiH zabilježena su tri događaja koji obuhvataju tri krivična djela i to “Ubistvo” iz člana 163. stav (2), krivično djelo “Razbojništvo” iz člana 283. stav (1) i jedno krivično djelo iz oblasti imovinske prirode “Teška krađa” iz člana 281. stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

JAVNI RED I MIR:

– U izvještajnom periodu zabilježena su tri događaja narušavanja javnog reda i mira kada su dva lica lišena slobode, prvi zbog počinjenih prekršaja iz članova 4. „Drsko ponašanje” i 8. „Ometanje vršenja službenih poslova i zadataka”, a drugi zbog člana 8., dok je jednom licu uručen prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz člana 4. Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH.

SAOBRAĆAJ:

– U izvještajnom periodu dogodile su se dvije saobraćajne nezgode.

– Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila isključili ukupno 19 vozača i vozila. Od toga sedam vozača koji su vozilima upravljali pod dejstvom alkohola, jedan koji je vozilom upravljao prije sticanja prava na upravljanje, a pri tom je bio pod dejstvom alkohola, dva koji su upravljali neregistrovanim vozilima, dva koji nisu imali naznačenu odgovarajuću kategoriju za vozila kojima su upravljali, pet koji su vozilima upravljali nakon isteka važnosti potvrde o registraciji i dva jer su upravljali vozilima bez potvrde o poznavanju propisa.

 

 

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img