spot_img
spot_img

Викенд у Брчком: Три кривична дјела, дрско понашање, одузето возило…

spot_img
spot_img

И овог понедељка доносимо вам преглед значајних сигурносних догађаја у периоду од 18.03.2022. од 06,00 сати до 21.03.2022. године до 06,00 сати.

КРИМИНАЛИТЕТ:

– У извјештајном периоду на простору Брчко дистрикта БиХ у области криминалитета забиљежена су три кривична дјела из области имовинске природе.

ЈАВНИ РЕД И МИР:

– У дане 19. и 20.03.2022. године слободе су лишени М.А. рођен 1968. године у Брчком гдје је и настањен због почињеног прекршаја из члана 5. Закона о заштити од насиља у породици и члана 8. “Ометање вршења службених послова и задатака” Закона о јавном реду и миру Брчко дистрикта БиХ, те лице З.З. рођен 1987. године у Брчком, настањен у Рашљанима због почињеног прекршаја из члана 4. “Дрско понашање” и члана 8. Закона о јавном реду и миру.

– Издвајамо догађај од дана 19.03.2022. године када је у 23.42 сата Полицији пријављена прегласна музика у два угоститетљска објекта, те су власницима објеката А.К. рођеној 1996. године у Тузли и А.Е. рођеном 1997. године, као и извођачима музике С.М. рођеном 2000. године у Брчком и М.Л. рођеном 1994. године у Њемачкој, сви настањени у Брчком, уручени прекршајни налози због почињеног прекршаја из члана 23. „Ремећење мира” Закона о јавном реду и миру Брчко дистрикта БиХ. Против наведених лица ће Основном суду Брчко дистрикта БиХ бити поднешен захтјев за покретање прекршајног поступка.

САОБРАЋАЈ:

– Током наведеног периода забиљежена је једна саобраћајна незгода.

– Полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ су приликом контроле возача и возила искључили укупно 21 возача и возило. Од тога 16 возача је искључено због управљања моторним возилима под дејством алкохола, три лица јер су возилима управљала прије стицања права на управљање, једно лице јер је управљало возилом у вријеме трајања забране и једно лице које возилом управљало након истека важности потврде о регистрацији.

ОСТАЛИ ДОГАЂАЈИ:

-У области осталих догађаја дана 18.03.2022. године полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ су током контроле из саобраћаја искључили возача моторног возила марке „Опел Астра“ М.К. рођеног 1959. године у мјесту Липјан – Македонија, настањен у Брчком. Увидом у службену евиденцију утврђено је да је наведено лице вишеструки повратник у извршењу тешких прекршаја из области Закона о безбједности саобраћаја на путевима у БиХ и да по основу неплаћених казни има дуг од 8.333 конвертибилних марака, те му је привремено одузето возило и депоновано у депозит Полиције Брчко дистрикта БиХ. Против наведеног лица Основном суду Брчко дистрикта БиХ биће поднешен захтјев за покретање прекршајног поступка.

Стручни референт за односе с јавношћу-
-портпарол Полиције Брчко дистрикта БиХ Џевида Хукичевић

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img