Викенд у Брчком: Три кривична дјела, четири саобраћајне несреће и смртни случај - nula49.com
spot_img
spot_img

Викенд у Брчком: Три кривична дјела, четири саобраћајне несреће и смртни случај

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

И овог понедељка, у сарадњи са Полицијом Брчко дистрикта, доносимо вам преглед значајних сигурносних догађаја који су обиљежили викенд за нама.

КРИМИНАЛИТЕТ:

– У наведеном периоду на простору Брчко дистрикта БиХ забиљежена су три догађаја који обухватају три кривична дјела из области имовинске природе и то једна крађа из члана 280 став (1), те двије тешке крађе из члана 281 Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ.

ЈАВНИ РЕД И МИР:

– У извјештајном периоду забиљежен је један догађај нарушавања јавног реда и мира и то дана 10.06.2023. године у 01.34 сати када су полицијски службеници слободе лишили Б.Д. рођеног 1975.године у Њемачкој, настањен у Брчком, а због почињених прекршаја из члана 4. и 8. Закона о јавном реду и миру Брчко дистрикта БиХ.

САОБРАЋАЈ:

– У извјештајном периоду догодиле су се четири саобраћајне незгоде у којој је девет лица повријеђено, од чега је пет особа задобило тешке тјелесне, док су четири лица задобила лаке тјелесне повреде.

– Издвајамо догађај од дана 11.06.2023. године када је Полицији пријављено да се у мјесту Трњаци у близини једног угоститељског објекта догодила саобраћајна незгода. Одмах након пријаве полицијски службеници су изашли на лице мјеста и утврдили да су у овој саобраћајној незгоди учествовала два моторна возила марке „Шкода”, те да су четири лица повријеђена, а о свему је обавијештен и дежурни тужилац Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ. У саобраћајној незгоди једно лице је лакше повријеђено, док су два лица задобила тешке тјелесне повреде, од којих је једно лице транспортовано на УКЦ Тузла. Саобраћај на овој дионици пута био је обустављен све до 16.10 сати због вршења увиђаја на лицу мјеста, када је поново успосатвљено неометано одвијање саобраћаја.

– Полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ су приликом контроле возача и возила искључили укупно 24 возача и возила. Од тога 16 возача који су возилима управљали под дејством алкохола од којих један није имао навршену 21 годину старости, један који је возилом управљао прије стицања права на управљање, један који је управљао возилом а утврђено је да има изречену заштитну мјеру забране управљања моторним возилом “Б” категорије, један јер је управљао нерегистрованим возилом, два возача јер у возачним дозволама нису имали назначену одговарајућу категорију од којих је један имао придодату приколицу ручне израде, затим два возача који су возилима управљали након истека важности потврде о регистрацији и један који је управљао преоптерећеним возилом.

ОСТАЛО:

– Полицији Брчко дистрикта БиХ је дана 09.06.2023. године у 13.57 сати пријављено да је у улици Светозара Ћоровића у шахти пронађено НН мушко лице у беживотном стању. Одмах након пријаве полицијски службеници ПБД БиХ су изашли на лице мјеста и предузели све мјере и радње из своје надлежности, те утврдили да је ријеч о лицу иницијала Х.Ф. рођеном 1945. године, настањен у Брчком.

На лицу мјеста извршен је увиђај под надзором дежурног тужиоца Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ. Од старне Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ наређена је обудкција која је извршена дана 11.06.2023. године којом приликом је утврђено да се ради о задесној смрти односно да је смрт наступила падом наведеног лица у шахт у којем се налазила вода. Усљед чега је дошло до гушења истог. Увиђајем на лицу мјеста утврђено је да се ради о несретном случају.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img