spot_img
spot_img

Vikend u Brčkom: Tri krivična djela, četiri saobraćajne nesreće i smrtni slučaj

spot_img
spot_img

I ovog ponedeljka, u saradnji sa Policijom Brčko distrikta, donosimo vam pregled značajnih sigurnosnih događaja koji su obilježili vikend za nama.

KRIMINALITET:

– U navedenom periodu na prostoru Brčko distrikta BiH zabilježena su tri događaja koji obuhvataju tri krivična djela iz oblasti imovinske prirode i to jedna krađa iz člana 280 stav (1), te dvije teške krađe iz člana 281 Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

JAVNI RED I MIR:

– U izvještajnom periodu zabilježen je jedan događaj narušavanja javnog reda i mira i to dana 10.06.2023. godine u 01.34 sati kada su policijski službenici slobode lišili B.D. rođenog 1975.godine u Njemačkoj, nastanjen u Brčkom, a zbog počinjenih prekršaja iz člana 4. i 8. Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH.

SAOBRAĆAJ:

– U izvještajnom periodu dogodile su se četiri saobraćajne nezgode u kojoj je devet lica povrijeđeno, od čega je pet osoba zadobilo teške tjelesne, dok su četiri lica zadobila lake tjelesne povrede.

– Izdvajamo događaj od dana 11.06.2023. godine kada je Policiji prijavljeno da se u mjestu Trnjaci u blizini jednog ugostiteljskog objekta dogodila saobraćajna nezgoda. Odmah nakon prijave policijski službenici su izašli na lice mjesta i utvrdili da su u ovoj saobraćajnoj nezgodi učestvovala dva motorna vozila marke „Škoda”, te da su četiri lica povrijeđena, a o svemu je obaviješten i dežurni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH. U saobraćajnoj nezgodi jedno lice je lakše povrijeđeno, dok su dva lica zadobila teške tjelesne povrede, od kojih je jedno lice transportovano na UKC Tuzla. Saobraćaj na ovoj dionici puta bio je obustavljen sve do 16.10 sati zbog vršenja uviđaja na licu mjesta, kada je ponovo usposatvljeno neometano odvijanje saobraćaja.

– Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila isključili ukupno 24 vozača i vozila. Od toga 16 vozača koji su vozilima upravljali pod dejstvom alkohola od kojih jedan nije imao navršenu 21 godinu starosti, jedan koji je vozilom upravljao prije sticanja prava na upravljanje, jedan koji je upravljao vozilom a utvrđeno je da ima izrečenu zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom “B” kategorije, jedan jer je upravljao neregistrovanim vozilom, dva vozača jer u vozačnim dozvolama nisu imali naznačenu odgovarajuću kategoriju od kojih je jedan imao pridodatu prikolicu ručne izrade, zatim dva vozača koji su vozilima upravljali nakon isteka važnosti potvrde o registraciji i jedan koji je upravljao preopterećenim vozilom.

OSTALO:

– Policiji Brčko distrikta BiH je dana 09.06.2023. godine u 13.57 sati prijavljeno da je u ulici Svetozara Ćorovića u šahti pronađeno NN muško lice u beživotnom stanju. Odmah nakon prijave policijski službenici PBD BiH su izašli na lice mjesta i preduzeli sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti, te utvrdili da je riječ o licu inicijala H.F. rođenom 1945. godine, nastanjen u Brčkom.

Na licu mjesta izvršen je uviđaj pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta BiH. Od starne Tužilaštva Brčko distrikta BiH naređena je obudkcija koja je izvršena dana 11.06.2023. godine kojom prilikom je utvrđeno da se radi o zadesnoj smrti odnosno da je smrt nastupila padom navedenog lica u šaht u kojem se nalazila voda. Usljed čega je došlo do gušenja istog. Uviđajem na licu mjesta utvrđeno je da se radi o nesretnom slučaju.

 

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img