spot_img

Викенд у Брчком: Тешке крађе, вожња под утицајем алкохола, нестало лице…

Published:

- Advertisement -

И овог понедељка доносимо вам преглед значајних сигурносних догађаја који су обиљежили викенд за нама.

КРИМИНАЛИТЕТ:

– У наведеном периоду на простору Брчко дистрикта БиХ забиљежена су два кривична дјела из области имовинске природе и то „Тешке крађе” из члана 281. Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ, од којих је једна у покушају.

ЈАВНИ РЕД И МИР:

– У извјештајном периоду забиљежен је један догађај нарушавања јавног реда и мира и то дана 11.02.2023. године када је једном лицу из Брчког издат прекршајни налог због почињеног прекршаја из члана 4. „Дрско понашање” из Закона о јавном реду и миру Брчко дистрикта БиХ.

САОБРАЋАЈ:

– Током наведеног периода забиљежене су двије саобраћајне незгоде.

-Издвајамо догађај од дана 13.02.2023. године када су полицијски службеници током обављања редовних послова и задатака око 01.00 сати у улици Фра Шимуна Филиповића извршили контролу возача моторног возила марке „ВW Голф” којим је управљао М.М. рођен 1979. године из Брчког, а који је одавао знакове да је под дејством алкохола, али је одбио да се тестира, те је у 01.10 сати лишен слободе због почињеног прекршаја из члана 220. Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ.

– Полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ су приликом контроле возача и возила искључили укупно 29 возача и возила. Од тога 18 возача који су возилима управљали под дејством алкохола од којих један није имао навршену 21 годину, затим шест возача који су управљали возилима прије стицања права на управљање, један који је возилом управљао у вријеме трајања забране, два возача који су управљали нерегистрованим возилима, један јер је управљао возилом након истека важности потврде о регистрацији и један због управљања возилом у којем је био неправилно распоређен терет.

ОСТАЛО:

– Издвајамо два догађаја од којих је први пријава коју је Полиција Брчко дистрикта БиХ запримила дана12.02.2023. године у 17.07 сати, да се лице иницијала Е.К. рођен 1962. године из Брчког удаљило од куће у непознатом правцу. Полиција је одмах након пријаве предузела све мјере и радње из своје надлежности на проналаску наведеног лица.

– И други догађај од 10.02.2023. године када су полицијски службеници Полиције током контроле возача моторног возила марке “Пеугеот” којим је управљало лице иницијала З.З. рођен 1987. из Рашљана, провјером у Регистру новчаних казни утврдили да наведено лице има неплаћених казни у износу од 3.179 конвертибилних марака, те да је повратник у извршењу тешких прекршаја из области Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ. Због основа сумње да ће наставити са вршењем истих, а у складу са чланом 20. ставови (1) и (2) Закона о прекршајима Брчко дистрикта БиХ, наведеном лицу је привремено одузето моторно возило и депоновано у депозит Полиције Брчко дистрикта БиХ. Против наведеног лица ће Основном суду Брчко дистрикта БиХ бити поднешен захтјев за покретање прекршајног поступка.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img