spot_img
spot_img

Vikend u Brčkom: Teška tjelesna povreda, oštećenje tuđe stvari i drsko ponašanje

spot_img
spot_img

I ovog vikenda vam, u saradnji sa Policijom Brčko distrikta, donosimo pregled značajnih sigurnosnih događaja koji su obilježili vikend za nama.

KRIMINALITET:

– U navedenom periodu na prostoru Brčko distrikta BiH zabilježena su dva krivična djela i to “Teška tjelesna povreda” iz člana 169. stav (1) i “Oštećenje tuđe stvari” iz člana 287. stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

JAVNI RED I MIR:

– U izvještajnom periodu zabilježena su tri događaja narušavanja javnog reda i mira, kada je zbog počinjenih prekršaja iz člana 4. “Drsko ponašanje” i člana 8 “Ometanje vršenja službenih poslova i zadataka” jedno lice lišeno slobode, dok su za dva lica izdati prekršajni nalozi zbog počinjenih prekršaja iz člana 4. Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH.

SAOBRAĆAJ:

– Tokom navedenog perioda nije bilo zabilježenih saobraćajnih nezgoda.

– Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila isključili ukupno 19 vozača i vozila. Od toga 14 vozača koji su vozilima upravljali pod dejstvom alkohola, jedan koji je upravljao mopedom u vrijeme trajanja zabrane, jedan jer je upravljao neregistrovanim vozilom, jedan zbog neposjedovanja potvrde o poznavanju propisa, jedan zbog preopterećenosti vozila i jedan zbog nepropisnog prevoza tereta.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img